Szétesés kell az újjáépítéshez

2010. október 04. 15:53

Nem lehet egyszerre a nyolcmilliós bankelnöki fizetés és a vidéken élő lecsúszottak érdekei mellett kiállni. Interjú.

2010. október 04. 15:53

Nem lehet egyszerre a nyolcmilliós bankelnöki fizetés és a vidéken élő lecsúszottak érdekei mellett kiállni. Én mondtam ki először, hogy zárjunk le egy időszakot és kezdjünk baloldali politikát folytatni, ám ez nem sikerült.

- Vagyis úgy érezte, nem változik semmi?

– Mindig következetes voltam, tartottam magam az elveimhez. A politikai baloldal nem jelent egyet a társadalmi baloldallal. Az előbbi vereséget szenvedett, az utóbbi képviseletében most új szerveződésre van szükség. Minőségelvű, gyűlöletmentes közéletet szeretnénk, és segíteni a párbeszédet. De a baloldal a nemzeti kérdéshez sem úgy viszonyult, ahogy az elvárható lett volna.

- Miért most lépett? Meg akarta várni a kampány végét?

– Mindig azzal vádoltak, hogy nem ezt a pártot szolgálom. Pedig lemondtam a házelnökségről, hogy egy mozgalommal segítsem az MSZP-t. Nem kértem helyet az országos listán, mert új arcokat szerettem volna látni a vezetőségben. Tettem a dolgomat, nem akartam a választások előtt lehetetlen helyzetbe hozni a pártot.

- Tehát most lépett és tagoltnak szeretné látni a baloldalt. De a szocdem és a balliberális szárny szétválása a Fidesz bebetonozását segítheti elő.

– Ön szerint milyen volt az MSZP politikai gyakorlata az elmúlt években?

- Azt akarja velem kimondatni, hogy nem volt baloldali?

– A szocialista párt inkább liberális gazdaság- és társadalompolitikát folytatott. A Fidesz-többség most önmagáért beszél.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
velemeny2010
2010. október 04. 21:17
Kedves Szili Katalin! Nem hülyeség, amit ön mond, de az időponttal hatalmas problémák vannak. Teszem fel a kérdést? Miért most fordít hátat a szocialistáknak??? 2006-ban megszavazta a megszorításokat, a 2006 őszi események idején az ország egyik legnagyobb közjogi méltóságként lapított, mint szar a fűben. 2006 októberében megszavazta a bizalmi szavazást Gyurcsány ellen. 2009-ben Gyurcsány lemondásakor előállhatott volna azzal, hogy "gyerekek, a tisztesség úgy kívánja, legyenek előrehozott választások." Ezt sem tette. Áprilistól újabb fél évet eltöltött az MSZP frakcióban. Ha Ön korrekt politikus lenne, legalább 5 alkalommal sorsdöntő lépést tehetett volna az ország érdekében, de nem, sunyi módon ellavírozott. Na ezért hiteltelenek a szocialista politikusok. Az ilyen politikai felfogás miatt tart ma ott a szocialista párt, hogy ahol indul, ott LAPOSRA verik őket, és nemcsak vidéken, hanem most már Budapesten is.
Hőhe
2010. október 04. 20:15
Ekkora "szétesés" után, már a foghíjmentes centrumballizmus is kevés ! http://www.origo.hu/i/0907/20090704szilikata1.jpg
atila68
2010. október 04. 19:15
Ugye mindannyian emlékszünk kinek a szavazata tartotta hatalmon Gyurcsány Ferencet az ellene beadott bizalmatlansági indítvány szavazásakor! Katalin, Katalin, bizony neked legalább olyan szaros a kezed mint a baloldal(?) összes prominensének.
Dr. Kotász
2010. október 04. 18:33
Láttunk már jobb időzitést.6 éve még kiléphetett volna kis túlzással tisztességgel.Ezzel a politikai előélettel Kéthly Anna nyomdokaiba lépni annyira abszurd,mintha felemás korláton szándékozna elindulni a moszkvai szpartakiádon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!