Oriana Fallaci végrendelete

2010. október 28. 11:26

Angela Merkel beismerte a német bevándorlási politika csődjét, kijelentése meg fogja változtatni az összeurópai diskurzust.

2010. október 28. 11:26
„A hagyományos és az európai politikában domináló pártok hallgatását és szemmel látható tanácstalanságát a populisták használják ki. Az ő politikai talajuk a félelem és az ésszerű válaszok hiánya. Ködösítés nélkül kimondják azt, amit a nyugtalan és megrémült emberek hallani akarnak - hogy nem fogunk tanácstalanul várni, amíg újabb tálibok jelennek meg Londonban vagy Párizsban, hogy nem tetszenek a Marokkóban honos szokások Olaszországban, hogy a harminc éve Berlinben dolgozó törökök észrevehetnék már, hogy nem Anatóliában élnek.

Mindezt már jó ideje megírta Samuel Huntington és Oriana Fallaci, de addig, amíg a »civilizációk háborúja« főleg az entellektüelek vitájának tárgya volt, a mainstream politika hallgatott. Csak a szókimondó és egyre nagyobb területet elfoglaló politikai konkurensek megjelenése változtatta meg gyökeresen a helyzetet. Ez a harc Franciaországban kezdődött a muszlim csadorok ellen, de egyre több európai országban is elfogadnak hasonló szabályozásokat. Kemény elszámoltatásra számíthatnak a muszlim »becsületgyilkosságok« elkövetői. Nem lesz tolerancia a többnejűséggel és a hitélet burkolt ideológiai agymosásával szemben sem. Eleinte csak Nicolas Sarkozynek volt bátorsága kimondani, még az Európai Bizottság elítélésének ellenére is azt, hogy hol a határ. Ezek után már mások is szókimondóbbak lesznek - akár őszinte meggyőződésből, akár a következő választások eredményétől tartva. Nem tudom, mi lehetett Angela Merkel indítéka, de most már egészen biztos: azután, hogy beismerte a német bevándorlási politika csődjét, kijelentése meg fogja változtatni az összeurópai diskurzust. A tabuknak vége.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nomine
2010. október 28. 14:34
még szerencse, hogy nekünk is megvannak a magunk őshonos munkakerülőink :DD Miért is ne maradnánk ki egy újabb megoldhatatlan dologból?
Doneter
2010. október 28. 12:33
Az, hogy a multikulti jelenlegi formájában megbukik vagy megbukott nagyon valószinüsithető. A bukás oka pedig a globalizáció amely kiterjed minden területre a gazdaságtól, a tudományokon, a kultúrán keresztül a politikai életig de ami a legfontosabb az ember identitás tudatára is kihat. Az EMBER sem mint biológiai egyed, sem mint közösség nem akar egy nagy identitás nélküli vagy többes identitású „családba” tagolódni. Ez nem egy új keletű jelenség pont úgy mint ahogy a nemzetállamokban létező nemzeti kisebbségek mindig is identitásuk megőrzéséért küzdöttek, küzdenek, sőt mi több a 90-es évek balkáni háborúi is nemzetiségek identitásáért folyt. A globalizáció csupán egy új elemet hozott a képletbe, az őshonos nemzetiségek mellett megjelentek a nagyszámú bevándorolt népcsoportok is kik joggal tartanak igényt egyénnyi és kollektív szellemi és fizikai igényeik megőrzésére. A globalizáció egyformán nyomja a nemzetállamokat és az ezekben élő nemzeti kisebbségeket. Ezzel szemben természetes reflex egyrészt a homogenizálás, az asszimilálás, betagolódás, integrálás elleni harc. Egy valós XXI.- századi multikultinak biztosítania kell a kultúrák párhuzamos létét és egyedeinek lehetőséget kell biztosítani identitásuk megőrzésére, fejlesztésére. De biztosítani kell a kultúrák közötti két vagy többirányú egyforma esélyű átjárást, bekebelezési tendenciák nélkül.
56október
2010. október 28. 12:32
Angela Merkel indítéka az igazság kimondása volt - bármilyen meglepő, de ilyesmi egy politikusnál is előfordul. Amúgy a politikusok ezt abban a helyzetben teszik, amikor a sumákolás a biztos bukásukhoz vezetne. Merkel is felismerte, hogy most erről van szó, és nagy bátran kimondta, amivel a németek (és nem csak ők!!) már évtizedek óta tisztában voltak.
Kaducsa
2010. október 28. 12:18
"Németország azt a lehetőséget, hogy orosz zsidóknak menedéket nyújthat, a jóvátétel és a közvélemény-formáló megbékélés esélyeként fogadta el. Sok zsidó úgy jön Németországba, hogy egyetlen szót sem ért a nyelvből... ...a zsidó bevándorlóknak gyakran a szemükre vetik, hogy eleve nagy elvárásokkal érkeznek. Németország az egykori Szovjetunióban „a költők és filozófusok országának” számított, a fogalom pozitív értelmében „európainak” tekintették, ugyanakkor viszont gazdagnak is. A bevándorlók elvárásai gyakran irreálisak: például azt remélik, hogy gazdaságilag jobb helyzetbe kerülnek, a kérvényező szerepe viszont, amely ehelyett rájuk vár, felkészületlenül éri őket, s olykor letargiát vagy szomatikus megbetegedéseket okoz. A zsidó bevándorlók legnagyobb része urbánus közegből származik és átlagon felüli képzettséggel rendelkezik. A legtöbben természettudományos vagy műszaki pályát választottak, mérnökök, informatikusok, orvosok vagy művészek. Ez a feltűnő értelmiségi túlsúlyt mutató foglalkozási struktúra ugyanakkor átlagon felül magas életkorral párosul: a berlini bevándorlók átlagéletkora 44,3 év, 27 százalékuk pedig hatvan év fölött jár. Ez is egyik oka annak, hogy a kontingens keretében befogadott menekültek között riasztóan nagy a munkanélküliek száma. ..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!