Kontra jogállam

2010. október 27. 19:59

Ez nem a jogkövetők logikája, hanem annak az ellenkezője, ez a cinizmus nehezen megdönthető rekordja.

2010. október 27. 19:59

„A Fidesz kedden olyan lépést tett, amelyre leghatározottabb ellenfelei sem számítottak. Lázár János frakcióvezető röviddel az után, hogy az Alkotmánybíróság (AB) elmeszelte a különadó-törvényt, bejelentette: az új alkotmányban szűkítik a taláros testület jogkörét, mert az mára már indokolatlanul széles... Ez alapjában kérdőjelezi meg a demokrácia alapépítményeként megismert testület jövő működését is.(...)

A kormánykoalíció válasza Lázár János előadásában: »Legyen vége a pofátlan végkielégítéseknek« (sic!), indokolatlanná vált a normakontroll idején élvezett széles alkotmánybírósági hatáskör. Nemcsak új alaptörvény lesz, hanem két héten belül módosítják a hatályos alkotmányt és azután újra szavaznak a különadóról: eszerint a jövőben nem dönthet majd az AB olyan kérdésekben, amelyekről népszavazás nem tartható, tehát költségvetési és adó-járulékügyekben. Az Orbán Viktor által jóváhagyott felelet lényege tehát: a törvény utunkban állt - annál rosszabb a törvényre nézve. Ez nem a jogkövetők logikája, hanem annak az ellenkezője, ez a cinizmus nehezen megdönthető rekordja, és egyben figyelmeztetés arra nézve, milyen rendszer felé indultak el a hatalmon lévők: a lejtő meredek lehet...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. március 07. 23:50
Paul Lendvai a besúgó igazságmondó és Orbán gyűlölő szardarab! Így nézett ki! http://imgur.com/hstY8
de karatna
2011. március 07. 23:28
Íme a két rongy judeobolsevik áskálódása: Paul Lendvai és Vajda Péter: "Lendvai 1951 novemberében vonult be a szombathelyi karhatalmi ezredhez, majd 3 és fél hónap múlva - az újonckiképzés után - Veszprémbe helyezték át. A belső karhatalomnál rendfokozata nem volt. Vajda elvtárs szerint szerette volna, ha tisztté léptetik elő és a Hazáért c. lapnál dolgozhatott volna, ez azonban nem sikerült neki. A későbbi időszakra vonatkozóan a Vajda elvtárs által elmondottak megerősítik az elfekvő anyagokat, többet mondani erről ő sem tudott. Jellemével kapcsolatban Vajda elvtárs a következőket mondta: 'féktelen karrierista, mélységesen gyáva alak.' Állítása szerint 'karrierje érdekében senkire sincs tekintettel, saját szüleit is képes eladni.”
de karatna
2011. március 07. 23:24
Te vén judeobolsevik szemét! Még van pofád az íróasztal előtt ülni és nekünk pofázni? "Javaslom Vajda Péter volt r. szds. (jelenleg a Népszabadság moszkvai tudósítója) elvtárssal beszélgetés lefolytatását "Cole"-ra vonatkozó adataink kiegészítése céljából, különös tekintettel az 1951-53-as időre, amelyről semmi adat nem áll rendelkezésünkre. A BM. személyzeti osztályán lévő anyaga feltehetően megsemmisült, őrizetbe vételével kapcsolatos ügyben rehabilitálták, így arra nincs anyagunk." Bazdmeg te vén szemét!
marós
2010. október 28. 12:53
A Népszava, nem a nép szava, csak a büdös patkányok gyűjtő helye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!