Bűnben fogant hatalomszerzés

2010. október 06. 18:54

Aki október 3-án fideszes jelöltként nem tudott nyerni, az nem nagyon tehet mást, mint szépen, csendben, méltóságteljesen legalább kettőt hátrébb lép.

2010. október 06. 18:54

A Fidesz esztergomi szervezete választási csalás miatt megfellebbezte a helyi választás eredményét, beadványuk szerint »bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban«. Azt a választást, ahol a független (a Fidesz-KDNP-n kívül mindenki által támogatott) Tétényi Éva 64:36 százalékos arányban, 3.600 szavazattal győzte le Meggyes Tamást, a város fideszes polgármesterét. Az eredmények egyértelműek, a szavazóköri adatokból jól látszik, hogy Fidesz-szavazók tömegesen voksoltak a párt polgármesterjelöltje ellen. Az is mindössze 26 szavazaton múlt, hogy egyéni képviselőként bejutott a képviselő-testületbe.

A fellebbezés, bár abszurdnak tűnik, sajnos Meggyes korábbi munkássága és a vasárnapi választás óta tanúsított magatartása ismeretében nem meglepő. Egyértelmű veresége ellenére sem gratulált legyőzőjének, a választás után trójai falóként aposztrofálta, sőt, kicsinyesen akadályozza az új polgármester beköltözését a hivatalba. 

  A Fidesz minden egyéni körzetet megnyert a városban (egyik jelöltjük függetlenként indult), így a testületben egyértelmű fideszes többséggel kell együtt dolgozni az új polgármesternek. Ha Meggyesék így politizálnak tovább, a Komárom-Esztergom megyei város szép, országos jelentőségű jelképe lesz mindennek, ami ellenszenves a Fideszben. Tudomásul kéne venniük, hogy aki október 3-án fideszes jelöltként, ráadásul hivatalban lévő polgármesterként nem tudott nyerni, az nem nagyon tehet mást, mint szépen, csendben, méltóságteljesen legalább kettőt hátrébb lép. Míg Molnár Oszkárról (nagyon helyesen) gyorsan levette a kezét a párt, addig Meggyes mellett az utolsó utáni pillanatig kitartottak. Az eredmény: Molnárt a Fidesz ellenében is simán újraválasztották, Meggyest a Fidesz támogatásával sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2010. október 07. 12:22
György Kálmán lemondatása óta az ügyészi szervezet egyértelműen a Fidesz kezében van. Ahol a stiklijeik miatt feljelentés született, ott rendre megtagadták a nyomozás lefolytatását. Okultak Várhegyi ügyéből, nem adnak esélyt se a balhéra. Most viszont ha valahol elfolyik a lóvé, nemigen lehet majd a kommerekre mutogatni. És ne tessék most visszamutogatni! A csontvázas örökzöldet már eljátszotta Varga Mihály szegény, nem túl nagy sikerrel.
gabuci
2010. október 06. 22:13
Egy korrupt fideszes faszkalappal kevesebb. A fidesszel az a bajom, hogy ugyanúgy lopnak mint az mszp, de ők még meg is ideologizálják.
bonoka
2010. október 06. 20:15
Meggyes mehet jöhet Mszpés,Mdfes,Jobbikos,Lmpeszdeses szuper csapat genya egy banda!
Öreg
2010. október 06. 20:14
Azért az röhejes, hogy Molnár Oszi kijelentései miatt a Fideszt is megkövezik- függetlenül attól, hogy Oszi valós dolgokról beszélt- majd amikor kizárták, a baloldalnál - suttyomban- Oszinak szurkolnak és kárörvendenek, hogy az addig rasszistának tartott polgármester /is/ ujra győz. És hol a fenében a- barna esőtől sikitozó- Mszp? És hogy álnak a birósági ügyek a kölcsönös feljelentések után?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!