Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

A pesti Tarlós

2010. október 01. 13:35

1991 januárja óta tudom, hogy Demszky Gábor alkalmatlan a főváros vezetésére. Interjú.

2010. október 01. 13:35

„- Ugyanúgy SZDSZ-esként kezdi, aztán függetlenként, Fidesz-SZDSZ-támogatással dolgozik 2006-ig, ahogy Tarlós István. Akár ön is lehetne most a főpolgármester-jelölt.

- Nem is tudja, mennyire! 2005 szeptemberében Tarlós Pista megkért, hogy üljünk le beszélni. Beültem az autóba, irány a horányi rév - amióta Demszky Gábor a főpolgármester, legfeljebb hivatali ügyben megyek be a városba -, és átmentem hozzá. Azt mondta, ketten vagyunk, akik meg tudjuk verni Demszkyt, s támogat, ha elindulok. Eszem ágában sem volt, mondtam, inkább én támogatom őt. (...)

- Mielőtt 1994-ben kilépett a pártból, még jó volt az együttműködés Demszky Gábor és ön között?

- Szerettem volna normális együttműködést a fővárossal. Elismerem, hogy városrendezési, közlekedési ügyekben primátusa kellene hogy legyen, de a többi ügyben egyeztetnie kell a kerületekkel. Demszky erre képtelen volt. Idén nem is láttam. Egyszer akart kijönni hozzám, valami együttműködési megállapodást kötni. Mondtam, ha azért ez az egész, hogy a piacon megsimogasd Mari néni hatalmas hátsóját, és megpuszilgasd Pistikét, miközben fotóznak, ne gyere. Nem is jött. Egyébként nem '94 óta van ez így. 1991 januárja óta tudom, hogy alkalmatlan a főváros vezetésére.

- Mi történt akkor?

- Vasárnap este hétre meghívást kaptunk tőle, kerületi polgármesterek, hogy a fővárosi törvényről beszéljünk. Ott voltam időben, a liberális urak viszont szeretnek késni, Gábor tehát megjött nyolckor. Hozta magával Konrád Györgyöt és egy számomra ismeretlen nőt is. Felállt, és közölte, hallgassuk meg Konrádot. Valami írását az amerikai városok szlömösödéséről. Fortyogtam, hiszen nem ezért jöttünk. A kaput az tette be, amikor bemutatta a hölgyet mint tanácsadó testületének tagját: »Kamilla, a bohóc«. Na, ekkor hagytam ott a díszes társaságot”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Zsolt
2010. október 01. 21:55
Hajrá lilák!
Autofocus
2010. október 01. 21:28
"Mégis mi az antalli örökség? Ócska paktumok sorozata." Adj egy ötöst Tomi! :-)
elfelejtette
2010. október 01. 15:51
És most Derce átadja a stafétabotot Wintermantelnek. Ha a szocik továbbra is ilyen bénák lesznek, újabb 20 évre...
marós
2010. október 01. 15:49
Ismerve a fővárost elöntő kopciós botrányokat, megvalósult az a mondás, hogy minden hosszú útat egy kis lépéssel kell elkezdeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!