Tudományos éjszaka

2010. szeptember 26. 11:38

Ma már mindennek van napja, hete, hónapja, éve s legújabban éjszakája.

2010. szeptember 26. 11:38

„Ma már mindennek van napja, hete, hónapja, éve s legújabban éjszakája. Múzeumoknak, régiségkereskedőknek, vegetáriánusoknak, színházaknak, görkorcsolya-élezőknek.

S a vakoknak az örök éj.

Népszerűsíteni kell, közel hozni, bemutatni a nagyközönségnek; lehetőleg budoártitkokkal, laboratóriummal, állatraktárral, hol simogatni lehet a megrákosított fehéregeret, interaktív játszóházzal a tudományt – Pistike ki ne aludja magát, holnap szombat, délig húzzuk a lóbőrt, a kirándulás – napfényben, őszi illatban –, hálisten elmarad megint.

Okos, kellemes és hasznos lények – tudósok és tudományos hosztesszek – vezetgetnek produkciótól produkcióig, a költségvetés osztói vették a lapot: ez kell a népnek! És még hasznos is! Haladó! Modern! Korszerű! Manyika nyilván nem celeb akar lenni már, ha megismerkedett a nanotechnika velőtrázó perspektíváival! S a derék Ödön papa immár letesz kényszerítő akaratának bevetéséről, hogy nevének, vagyonának, hatalmának örököse ne legyen középlatin filológus –, mert a tudomány szent dolog! De azért grecista az nem, nem, nem és nem! A tudománynak is van határa!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szbi
2010. szeptember 27. 00:42
T. Hozzászólók! ad sine: baj, ha rosszul írok meg valamit, és nem érthető az üzenet. Amit érteni vélt, jól értette. ad El: a grafomán szósaláta = lótúró logikai operáció nagyon tetszik! Írjon publicisztikát! ad negeev: irónikusan helyesen: ironikusan. üdvözlettel: szbi = Szabó Béla István
negeev
2010. szeptember 26. 12:02
Remélem, csak irónikusan érti ezt a cikket ez a szerencsétlen. Az egyik leginkább követendő példának gondolom, ha a fiatalokkal meg akarják ismertetni a tudományos munkát. Ugyan ez vonatkozik a színházakra, múzeumokra stb. Bármire is gondolt valójában, komoly hiba, hogy nem jött át az üzenet.
El Topo
2010. szeptember 26. 11:54
Grafomán szósaláta, lótúró.
sine ira et studio
2010. szeptember 26. 11:43
A teljes cikket végigolvasva, volt egy gondolata, amivel egyet értettem (nevezetesen, hogy az értelmes embert, vagy a tudást szembeköpi a mainstream közélet, legalábbis a mondottakat így értelmeztem), de alapvetően nem tudom, hogy mit akar írni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!