Kétszázhúsz felett - Vicces kedvű Neoton-rajongók és a frankhitel

2010. szeptember 01. 10:48

Vicces kedvű emberek tegnap ezt a régi Neoton-slágert ajánlgatták a svájcifrank-hiteleseknek annak apropóján, hogy az alpesi fizetőeszköz ára forintban kifejezve újabb lélektani határon lépett át.

2010. szeptember 01. 10:48

„Maguk az érintettek persze nem biztos, hogy mosolyogva fogadták a poént, hiszen már hónapok óta figyelik növekvő aggodalommal a devizapiaci híreket. Pedig már mindenki megnyugodott a nagyjából 180 és 190 forint között stabilizálódó svájci frank/forint árfolyamok láttán, amikor májusban a svájci jegybank felhagyott a frank további gyengítésével, és ezzel feltartóztathatatlanul emelkedő pályára küldte a fizetőeszközt.

A drága frank nemcsak a részletek törlesztésével küzdő devizahiteleseknek fáj, de a bankoknak is.

Az árfolyamváltozás miatt megnövekvő mérlegfőösszeg, a romló hitelportfóliókra képzett céltartalékok és az intézményekre kivetett különadó mind a tőkehelyzetük romlását idézi elő. Azt persze nehéz megbecsülni, melyik árfolyamszintnél válik kritikussá a helyzet és kerülnek nehéz helyzetbe a stresszteszteken eddig jól szereplő bankjaink, de a szakemberek szerint már nem járhatunk messze ettől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fedor
2010. szeptember 02. 10:46
Az egyik ilyen "vicces kedvű" én voltam: http://fedor.blog.hu/2010/08/31/220_felett_6 De ez inkább a "kínjában röhög" kategória...
gabuci
2010. szeptember 01. 22:35
Idézet Orbántól: Erős forint, erős ország, gyenge forint gyenge ország. Bajnaiék 262-vel adták át.
sensei
2010. szeptember 01. 18:42
"Pedig már mindenki megnyugodott a nagyjából 180 és 190 forint között stabilizálódó svájci frank/forint árfolyamok láttán, amikor májusban a svájci jegybank felhagyott a frank további gyengítésével, és ezzel feltartóztathatatlanul emelkedő pályára küldte a fizetőeszközt. " Eddig 9 ostoba ugrotta át ezt a mondatot...
mefisto
2010. szeptember 01. 17:10
Naja, az MSZP jól szórakozik az általa elindított pénzügyi folyamatok negatív hatásain - remélem ez majd a választási eredményeken is meglátszik majd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!