Hang és rang

2010. szeptember 03. 15:08

Magyarország a kormányváltás után visszanyerte a hangját, mondta Orbán Viktor a nagykövetek és konzulok előtt.

2010. szeptember 03. 15:08

„Magyarország a kormányváltás után visszanyerte a hangját, mondta Orbán Viktor a nagykövetek és konzulok előtt. Az újrakezdés lehetőségét jelzi az IMF-tárgyalásokban elfoglalt új pozíció, s a bátrabb külpolitika segíthet a nemzeti értékek megszólaltatásában is.

A hangnak azonban csak úgy van értelme (értéke), ha az a rang elnyerésével társul. Mert a »visszanyerte a hangját« nem egyenlő a »visszanyerte a rangját« kifejezéssel. S fölmerül a kérdés, vajon mikor volt Magyarországnak olyan rangja, amelyet szeretnénk ma visszanyerni. Az elmúlt nyolc év nem ilyen volt. Az elmúlt húsz év sem (benne 1998 és 2002 között csak a valamilyen rang kialakításának a szándéka fogalmazódott meg).

A megelőző több mint negyven év még kevésbé volt ilyen (’56 néhány napos kísérlete a hang és a rang harangzúgássá való összemosódásának az ideje lett, s általában a hang és a rang csak a vészharang megkondítását jelezte, vagy odáig vezetett emlékezetes történelmi időkben). Talmi rang volt 1939 és 1940 (Felvidék, Erdély). Meddig kellene visszamennünk?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2010. szeptember 04. 10:57
Vissza kell fozni Fecot a hatalomba!!!! Az itt a megoldas, draga elvtarsak. Aztan nezzuk megint azt a felbuzi-nyalas pofajat, es turjuk el, hogy kirabol minket. Rajta elvtarsak!! A mult elkezdodott!
Bell & Sebastian
2010. szeptember 03. 17:59
Rossz a kérdés. Minimum Horthyig kellene visszamenni, csakhogy reset-gombot nyomtak a szocik úgy 10-12 évre. Mindent elölről kell majd kezdeni a Hármaskönyvtől, azaz Mohács előttről.
kesztió
2010. szeptember 03. 17:11
Orbán visszamehet valahova Könyves Kálmán előttig. És maradjon is ott.
szonja91
2010. szeptember 03. 16:38
Nagyon jól csinálja a dolgát Orbán, le a kalappal..! Pozitív, hogy végre valaki, aki nem hódol be az IMF-nek, és erős gazdaságpolitikát folytat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!