Az MSZP-nek és a Jobbiknak is érdeke az LMP jó szereplése

2010. szeptember 03. 10:11

Nem is értem, hogy miért az LMP gyalázásával foglalkoznak, közös érdekünk lenne, hogy ne legyen Fidesz-többség. Interjú.

2010. szeptember 03. 10:11

„Tegnap-tegnapelőtt hirtelen meglódult a gyűjtés az oldalán fellelhető adatok szerint. Minek köszönhető ez a nagy nekibuzdulás?

Több oka van. Nagyon gyakori, hogy az a szimpatizánsunk, aki begyűjti az ismeretségi köréből a cédulákat, csak a kampány végén hozza be és adja le a szelvényeket. A másik, hogy az LMP-szimpatizánsok olyanok, mint az egyetemista, aki az utolsó pillanatra halasztja a vizsga előtti tanulást. Sokan most ébredtek fel. A harmadik, hogy egyszerűen szabadságon voltak az emberek és sokan most jöttek vissza az iskolakezdés idejére.

Van persze egy negyedik feltételezés, ami az ellenfelek részéről már többször elhangzott, hogy nem törvényes úton érkeznek a cédulák. Volt már olyan utalás is, hogy akár a Fidesz is megsegítheti a megmaradt fölös cédulákból az LMP-t, amiért egyszer majd kérnek valamit.

Nekem kezd elegem lenni ezekből az utalgatásokból. Az MSZP meg a Jobbik mással sem foglalkozik a kampányban, mint az LMP lejáratásával. Ha valaki választási csalást gyanít, tegye meg a feljelentést, ne utalgasson. Az LMP tett is ilyen feljelentést, a X. kerületi jelöltünknek ajánlószelvényeket akartak eladni. (...)

A közvélemény-kutatások szerint lehet, hogy éppen nem lesz meg a Fidesz-többség. Ez felértékelné az LMP-t. Lesz-e koalíció, akár alkalmi, akár másmilyen?

Biztos, hogy nem fogunk koalícióra lépni a Fidesszel. Nem cél, hogy az LMP egy ilyen koalíciós ölelésbe belemenjen, ami egyébként, azt hiszem, a párt végét jelentené. Az a cél, hogy a Fideszt rákényszerítsük egy másfajta politizálásra, mint amit a Parlamentben képvisel. Egy olyan politikára, ami az együttműködésről, a párbeszéd kereséséről, partnerkeresésről szól.

Ezért nem is értem, hogy a Jobbik és az MSZP miért az LMP gyalázásával foglalkozik, hiszen ez közös érdekünk lenne. Ha nem lesz Fidesz-többség, akkor az lehetőséget ad arra, hogy az LMP meg a többi párt a saját prioritásaival tárgyalási pozícióba kerüljön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zázrivecz
2010. szeptember 03. 12:47
Körvonalazódik a az ellenzéki nagykoalíció... Isten adja, hogy Tarlósnak és a Fidesznek meg legyen a 2/3-ad ismét. Nehogy már ilyen jávorszarvasok dirigáljanak a Fidesznek!
cutcopy
2010. szeptember 03. 12:14
"közös érdekünk lenne, hogy ne legyen Fidesz-többség" És akkor mi legyen helyette? Jobbik-MSZP-LMP koalíció vagy káosz?
barang
2010. szeptember 03. 12:06
Benedek, legyszi gyutsed mar azokat a klafa cetliket: ne a firkaszokkal toltsd az idot. arra majd akkor is raersz, ha jelolt leszel.
advocaat
2010. szeptember 03. 11:18
Ez a Jávor egy hülye. A JOBBIK köp rájuk, mert zsidók és kozmopoliták. A MASZOP köp rájuk, mert NEM baloldaliak. Akkó mostan mi van, Jávorszarvas??!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!