Magyaros észjárás

2010. augusztus 12. 09:40

A zsidók esze a lenne a magyarok esze? Dehát a zsidók esze az a zsidók esze, nem a magyaroké.

2010. augusztus 12. 09:40

„»Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy kétféle intelligencia létezik a földön: az embereké és a magyaroké.«

Először is szögezzük le: Amerikában ilyen szóbeszéd nem járja, hiába dobban ettől az igaz magyar szív. Minden ellenkező híreszteléssel szemben, az amerikaiak nem ostobák. Másrészt ezen a mondaton gondolkodjunk el. Ezzel ugyanis azt mondta Orbán, hogy van az ember, és van a magyar. Ez két kategória. A magyar az ember felett áll, ember feletti lény. Lefordítsam németre? De a vicc csak ezután következik. Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, aki jó érzékkel könyököl mostanában fura helyzetekbe, e blogbejegyzésre kijelentette: »Balogh Éva régóta rontja hírünket Amerikában. Pedig valóban több helyen is szerepel, hogy Amerikában milyen híre volt a magyarok eszének, főként a (zsidó-magyar) atomtudósok jóvoltából.«

Húha. Jeszenszky a zsidók eszével védi meg Orbánt? A zsidók eszét azonosítja a magyarok eszével? A magyar zsidók eszéről mondaná Orbán azt, hogy fölötte áll minden más ember eszének? Erre kell építeni a sikertörténetet? Mit szól ehhez a tábor antiszemita része? A zsidók esze a lenne a magyarok esze? Dehát a zsidók esze az a zsidók esze, nem a magyaroké. Vagy ilyenkor a zsidók is magyarok? Csak azért kérdezem, mert amikor elüldözték őket, akkor nem voltak azok. Vagy ez úgy van, hogy ha valami rossz, azt rákenjük a zsidókra, akkor nem magyarok? De ha kérkedni kell a magyarok eszével, akkor a zsidók eszével kérkedünk? Ez elég magyaros észjárás, ha nem is annyira felsőbbrendű. Jó lenne tudni, hogy most akkor a zsidók eszéről beszélt Orbán, vagy azoknak a magyaroknak az eszéről, akiknek csak annyi eszük volt, hogy azokat a zsidókat, akikből később atomtudósok lettek, elüldözzék? Már csak azért is, mert most ugyanezt teszik. Ezt fejtse meg a fejlett magyar intelligencia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. augusztus 16. 14:43
Miért jó, ha senkik (sem) vagyunk???
Ricochet
2010. augusztus 15. 17:04
Ki betegítette meg ezt a népet? MI az oka a betegségének, betegségeinek? Miért (lenne) jó egyes embereknek, hogy ez a nép örökké szolga legyen? Miért nem lehet büszkének lenni (jó értelemben büszkének, nem melldöngetőnek) arra, amik vagyunk? Miért "merjünk kicsik lenni"?
soelmo
2010. augusztus 13. 08:24
Egyet kell értenünk a zsidóval! A két észjárás valóban nem egyforma, sőt! micsoda különbség van a kettő között!
tevevanegypupu
2010. augusztus 13. 08:00
Nehany eve a zsidok egy resze onallo nemzetiseg akart lenni, ket uriember talalta ezt ki, hogy jo lenne ha kinevezhetnek magukat nemzetisegnek. A zsidok nagy tobbsege tiltakozott es eszuk agaban sem volt hozzajarulni ehhez, szoval felesleges ezt allandoan elorangatni hogy "a zsidok". Nagyon jol tudjuk, hogy indokzsidok mindenhol leteznek, ellenszenves, bekepzeltsegukben ostoba tarsasag, akarmit is csinaltak. Nagyon helyes, ha ezek az emberek elkulonulnek, es maradjanak is az onmagukra zart kalitkaban ha ott jo nekik. De ettol jobbak nem lesznek. Mivel mostanaban nagyon vesztesre is allnak, ujra elojottek egy kis gyulolkodesre, hat nosza, aztan bujjanak vissza a romkocsmakba. De a Nobel dijasokat senki ne merje odazarni, mert zsidosagukkal egyutt is mind magyarnak vallotta magat - Kertesz Imre hezital csak ki tudja miert - es soha nem jutott eszukbe ez a baromsag, amit Bartus es neha Balogh Eva ihlet hianaban elorangat. Hulye komcsik.(:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!