Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kövér László gyávasága

2010. augusztus 30. 15:52

Kövérék, vagyis a Fidesz szerint a konfrontálódás, a konfliktusok, a folyamatos hadban állás oldanak majd meg minden vélt és valós konfliktust.

2010. augusztus 30. 15:52

Van egy elgondolkodtató tanulsága annak a szóbeli pengeváltásnak, amely a hírek szerint egy szlovákiai magyar főiskolás és a magyar házelnök, Kövér László között játszódott le a minap Magyarországon, a Rákóczi Szövetség által szervezett XXII. Nyári Főiskolás Táborban. (...) Nevezetesen, számos szlovákiai magyar abbéli tévedése, hogy a magyar parlament képviselői a határon túli magyarok érdekében szentesítették a kettős állampolgárságról szóló jogszabályt.

Okkal feltételezhető, hogy ez így, ebben a formában bizony nem igaz. Azért nem, mert annyira nem lehetnek elvakultak vagy korlátoltak a magyar törvényhozás képviselői, hogy ne lettek volna biztosak, a kettős állampolgárságról szóló magyar jogszabály Szlovákiában pillanatokon belül a parlamenti választások kampányának vezető témájává válik. Különös tekintettel az általában is az ellenségképre, ezen belül a legalantasabb magyargyűlöletre építő pártok választási ágendáira. A Fico-féle Smer politikusain kívül Ján Slota soviniszta hordáiról van szó. Feltételezhető volt az is, hogy a törvényből elsősorban épp az efféle politikusok profitálhatnak, mégpedig olyannyira, hogy esetleg újra ők alakítanak kormányt. Csak a vakszerencsének köszönhető, hogy nem így történt…!

Miért kalkulálhatott mégis így a magyar politikai osztály, főként a kétharmados többségű Fidesz? Nyilván, mert nagyon is megfelelt volna nekik egy ellenségeskedő nacionalisták által irányított szomszédállam, ahol bizonyos politikusok számára ugyanúgy lételem a hatalom megszilárdításához szükséges konfliktus, a mindenkori ellenség, a támadás, mint a jelenlegi magyar közéletben. Ellenkező esetben aligha minősíti Kövér László az állampolgársági törvény elfogadásának időpontját kifogásoló diákok véleményét elítélően »konfliktuskerülőnek« és »defenzívnek«. Ráadásul egy olyan a fabulával indokolva konfliktuséhségét, hogy az elmúlt évtizedekben a magyar kormányok a határon túli magyar ügyekben csak annyit értek el, hogy »a magyarokat ne háromszor, csak egyszer verjék meg valamelyik köztéren«… (...) Mindez annyit tesz, hogy a Kövérék, vagyis a Fidesz szerint a konfrontálódás, a konfliktusok, a folyamatos hadban állás oldanak majd meg minden vélt és valós konfliktust…!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. augusztus 31. 07:35
A szomszéd sem nélkülözi a közgondolkozást mérgező terroristákat.
Ricochet
2010. augusztus 31. 06:42
Ha a külhoni magyar vezetők fele olyan erővel állnának ki az ottani magyarokért, mint itthon a Fidesz, akkor nem törölné beléjük folyamatosan a lábát az ottani hatalom. Erre még nem jött rá ez a szőrösszájú?! Az ottaniak hagyták, Fecáékat nem érdekelte, ezért jutott oda a dolog, ahol már így kezelte a Fidesz. Miért? Fél magyarnak lenni ez a farok? Nehogymár elnézést kelljen kérni a szlovákoktól, met magyarnak született az ember... Be is b@szn@!
Hapci
2010. augusztus 30. 22:51
Ehun Barak
1120
2010. augusztus 30. 21:06
Te már ilyen debilen szenderülsz jobblétre. Menthetetlen vagy, de egyszer majd elmúlsz. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!