Francia megoldás

2010. augusztus 30. 09:24

Akár még meg is dicsérhetjük a francia kormányt, hogy nem marhavagonokat választott szállítóeszközül a romáknak.

2010. augusztus 30. 09:24
„Sarkozy bejelentését sem lehet másként értelmezni, mint bosszút, melynek hátterében burkolt rasszizmus állhat. Másként nem lehet megmagyarázni az összes roma megbélyegzését, ahelyett, hogy a bűnösöket állítanák bíróság elé. Ezt hívják a kollektív bűnösség elvének. A kollektív kiilletve hazatelepítés elfogadhatatlan akkor is, ha a romák úgymond »önként« választják a haza utat, és a »bőkezű« francia kormány 300 euró költőpénzt ad minden felnőttnek, és még a repülőjegyet sem fizetteti meg velük. Akár még meg is dicsérhetjük a francia kormányt, hogy nem marhavagonokat választott szállítóeszközül. 

A romák elleni rasszizmusnak divatja van Európában, Franciaországhoz azonnal csatlakozott Olaszország is, amelynek szintén a romániai romákkal gyűlt meg a bajuk. Igazuk van a franciáknak és az olaszoknak akkor, amikor kijelentik, hogy a bulgáriai és romániai romák helyzetét hazájukban kell megoldani, ahogyan a szlovákiai romák helyzetét Szlovákiában. Csak akkor tévednek egy picit, amikor egyértelműen kijelentik, hogy a Franciaországból most »hazatelepített« romák nem francia romák. Az unión belüli határok elmosódásával ez már nem annyira egyértelmű, az unión belül ugyanis mindenki ott lakik, ahol akar, és ahol meg tud élni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Corporate Soldier
2010. augusztus 30. 16:12
Igazad van, Lalijani. Ez a Sárközy a görög zsidó anyukájával együtt csak valami rásszistáfászistánáczístá lehet.
hartnesz
2010. augusztus 30. 15:16
Juj és jaj! mikor lesz már vége ennek a liberális trágyalének? akár buldózerekkel is odamehetnének és aki bújt aki nem jövünk. Illegális bevándorlókat az USAba be sem engedik. Nincs is cigány kérdés! Ha valakit meg ki kell toloncolni, azzal sem lacafacáznak!
marós
2010. augusztus 30. 14:05
L.P.J. láttál te élőben (live) cigányt, a cikk alapján bízton állítható, hogy nem. A kommentelők pontosan megfogalmazták a problémák gyökerét, ez a helyzet csak munkával, szigorral, törvényekkel, és azok betartatásával kezelhető. A liberalizmusnak az a fajtája, amit szajkóztok, ebben a kérdésben csak rontott az áldatlan állapotokon.
magnamater
2010. augusztus 30. 13:47
E franciaországi események mindenkinek jól jöttek: a frnciák megszabadúltak a cigányoktól, Sárközynek is jó, látják, hogy derék elnök, rendet tart, a magyaroknak is jó, lám, nem ők a rasszisták, hanem a franciák, romáknak is jó, egy tanárember nem tud Franciába utazni,de ők még pénzt is kapnak érte, hogy hazajöjjenek, ha elfogy a 300 euró, majd visszamennek, Bulgáriának, Romániának is jó, látszik, mennyi bajuk a romákkal, majd kapnak pénzt a felzárkóztatásra, és az ujságíróknak is jó, balra megírják, milyen felháborító, jobbra megírják, milyenek a cigányok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!