Bűnök

2010. augusztus 18. 07:29

A törvényhozók a tulajdonosok pártján állnak, Isten az emberek pártján. Igaz, istennek nincs kétharmados felhatalmazása.

2010. augusztus 18. 07:29
„A magántulajdon szent. A Tízparancsolatban is benne van: ne lopj! Isten a hatodik napon képére és hasonlatosságára mégse magántulajdont teremtett, hanem embert. 

A magyar törvényhozók azonban a tulajdon oldalán állnak: börtönnel kell büntetni a legkisebb tyúktolvajt is. Bizonyára nem gondoltak rá, hogy a családapa vagy a családanya távollétérben szétesik a család. A gyerekek családfenntartó vagy felügyelet nélkül maradnak, hallgathatják, hogy apjuk vagy anyjuk bűnöző, amíg állami gondozásba nem veszik őket, pedig a gyámügy intézményeit is a mi (sokkal több) adónkból tartják el. A börtönből szabaduló szülő nem találja gyermekeit. És munkát sem ad senki, hiszen ki adna egy börtönviseltnek? (...)

A törvényhozók a tulajdonosok pártján állnak, Isten az emberek pártján. Igaz, istennek nincs kétharmados felhatalmazása a magyar nemzettől, de úgy hallom ugyanezektől a nemzeti keresztény képviselőktől, hogy »Isten a történelem ura.« A Fidesznek joga van hozzá, hogy törvényeket hozzon, de van valaki, aki Orbán Viktornál is hatalmasabb: az Úr. Hogy létezik-e nem tudom, de törvényei vannak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. augusztus 18. 13:50
Kartal Zsuzsának se Istene, se hazája. Istene nincs, mert ő mondja:nem tudja van-é? Hazája nincs, mert nem hazája dolgos állampolgárait védi a tolvajok ellen, hanem a tolvajokat sajnálja a büntetés miatt. Mindez a balliberális oldal számára egyértelmü. Nem kérünk belőlük, legyen már végre rend, a gyerekek az iskolá ban tanulják meg, hogy lopni bün és szégyen és az értelmiség a meglopottakat sajnálja, ne a tolvajokat!
tempefoi
2010. augusztus 18. 13:42
Azért ahhoz pofa kell, a legvadabb keresztényüldöző (utód)párt csahosa részéről, a Bibliára hivatkozni. Mondd zsuzsika, amikor 1950-ben tömegével üldöztétek az utcára a szerzetesrendek kuldusszegény, jámbor, s egyébiránt a MAGYAR történelem teljes vonulatán át jól működő szociális hálót működtető tagjait, amikor bebörtönöztétek, megkínoztátok az apácákat, legjobb esetben segédmunkássá aláztátok a paptanárokat, s a Hamvas Bélákat (de keveset írtok róla!:-)) ) a népszava miért nem írt szépeket a tízparancsolatról? (Egyébként hol ír olyan zöldségeket a Biblia, hogy tartsd el aki LOP, /és már gyerekkorában kisfiadat meglopja az iskolában/ tiszteld aki ÖL, /és felháborodottan hőzöng, ha emiatt lecsukják, paragrafusokba kapaszkodik a senkiházi, legfizetett ügyvédje segítségével, a megbánás legkisebb jele nélkül, mert neki ez is JÁR/ becsüld aki HAZUDIK /igaz, ti is azt teszitek éjjel-nappal/)? Ennyire nem érted, hogy a keresztény értékrend a tiéteknek éppen az inverze?) És miért az ETIKA volt a legelső tárgy, melynek oktatását az oroszok csahosaként a hatalmat átvéve (mert itt egyébként nem sok jutott volna nektek) azonnal száműztetek a közép- és felsőszintű oktatásból? És ha olyan komolyan veszitek a tízparancsolatot, miért társult egy gyilkoshoz bűntársként a szocialista Deme, miért lopott gyurcsány és Hagyó? És te miért hazudozol?
Jobbágy
2010. augusztus 18. 13:15
Ez az igazi hozzáállás kéremallásan, így kell és kész! További kimaradt rész: "Én szeretem a szakmámat, de semmi hivatástudatot nem érzek a csatornatisztítás, az árokkaszálás vagy az utcasöprés iránt. Nem is jelentkeznék közmunkára, pedig igazán szorgalmas vagyok. Semmi szánalmat nem éreznék az adófizetők iránt, mert még azt adófizetők is tudják, hogy az adócsalás nemzeti sport. Kis bűn vagy nagy bűn? Ha minden esetben büntetnék, ki maradna szabadlábon?"
ÁrPi
2010. augusztus 18. 13:09
"A törvényhozók a tulajdonosok pártján állnak, Isten az emberek pártján." Kartal Zsuzsa néne szerint a (tyúk-)"tulajdonosok" NEM emberek? (Tudom , szerinte 56 fasiszta ellenforradalom volt, nincs meglepődésem csak a kartalzsuzsai szavak dehumanizáló embertagadó jellegén.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!