Orbán Viktor harca önmaga ellen

2010. július 31. 14:20

A Fidesz láthatóan saját homokozójaként kezeli a parlamentet.

2010. július 31. 14:20
„Két ellenfele van a politikában, akikkel szemben mindig harcolni fog - mondta még június elején, a 29 pontos első akcióterv ismertetésekor a miniszterelnök: a cinizmus és a nihilizmus. Ezek szerint nemes feladatot vállalt magára a miniszterelnök: önmagunkat legyőzni mindig az.  (...)

Kormányon azonban már tettekben is megnyilvánulhat a cinizmus – ami ellen, mint tudjuk, küzdeni kell. Nehéz másnak minősíteni például azt, hogy Berlinben, nyugati közönség előtt a magyar kormányfő az ellenzék tiszteletben tartásáról, és az alkotmányosság fontosságáról, a kétharmad felelősségéről beszél, miközben idehaza hatszor módosítja pártja az alaptörvényt azért, hogy az a Fidesz pillanatnyi politikai érdekeinek megfeleljen. Nehéz másnak minősíteni, hogy az alkotmánybírák megválasztásának szabályait eközben úgy írja át a Fidesz, hogy az ellenzéknek esélye se legyen beleszólni a kérdésbe. (...)

A Fidesz láthatóan saját homokozójaként kezeli a parlamentet, »amit teszünk az messzemenően jogszerű, és házszabályszerű« – mondják politikusai, amiről persze rengeteget vitatkozhatnak jogászok (sokuk szerint például egyáltalán nem az), de, hogy gyakran kilóg a lóláb, azt a laikus is érezheti: az utolsó pillanatban benyújtott, egy nap alatt a Házon átzavart törvényekkel, az »azért, mert csak« indoklásokkal, a személyre szabott törvénymódosításokkal.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2010. augusztus 01. 11:32
Követelem a józan ész nevében, hogy a Mandíner Szerkesztősége jól látható helyen tüntesse föl, hogy a fórumot csak 18 éven felüliek látogathatják, ill. bejelentkezéskor szűrjék ki megbízható módon, hogy a 'figyellek'-szerű (fentebb olvasható) agymenésekhez ne férjenek hozzá kiskorúak. Semmilyen liberalizáció nem engedheti meg magának ezt a fajta félrevezetést.
vizipipa
2010. július 31. 23:51
Ideje lenne ezt a figyellek nevű nicket kitiltani. A nézetei nem érdekelnek, az magánügy, a stílus viszont gyomorforgató. Ebben a cikkben is, de nem egy másikban is, pl. http://kepfeltoltes.hu/100731/figy_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Írtam már a Mandinernek ez ügyben, de úgy tűnik ők is vannak annyira libsik, hogy náluk ez megengedett. Tudom, hogy más néven visszajön, de a kitiltás - az első jogos jelzésre - akár egy teljes perc befektetést is igényelne. Ennyit pedig igazán megérdemel.
Netuddgi
2010. július 31. 19:19
Kérjük ne etessék Django, figyellek stb. nevű trolljainkat, mert a végén még komolyan veszik magukat.
soelmo
2010. július 31. 19:11
Nem az újkoriakat, met azok nem jellemzők.....a régieket, a középkoriakat, amikor még nem volt antiszemitizmus, nem volt cionizmus....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!