Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Szakértő kormány: 800 milliárd mínusz

2010. június 13. 11:03

A kormányszakértői csapatok húsz éve halmoznak hibát hibára, akár focistáink.

2010. június 13. 11:03
„Herich György, az Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének elnöke minapi konferenciájuk beharangozó sajtótájékoztatóján jókora követ hajított az állónak amúgy sem nevezhető magyar adótan vizébe. Az egyébként kétségtelenül rendkívüli szakmai tudású egyetemi docens, számos szakkönyv szerzője kutatásuk eredményeként hátborzongató összeget, 800 milliárd forintnál is nagyobb summát ír magyar veszteségként az EU-s csatlakozási szerződés adótani szabályainak számlájára. Hangot adva mindeközben azon, a jövőre vonatkozó félelmének is, miszerint e hatalmas ország-veszteség csakis a magyar tárgyalók legteljesebb hozzá nem értése okán keletkezhetett, amiért ugyanis belépéskor - és azóta folyamatosan - elmulasztottak legalább átmeneti felmentést kérni az előnytelen adószabályok alkalmazása alól.

Miként tette pedig azt elmondása szerint belépésekor Szlovákia és Görögország is, még ha ez utóbbi ország példájának hazánkkal kapcsolatos felemlegetése napjainkban nem feltétlenül számít helyzetünket javító mintának, tesszük hozzá már jómagunk. Támadt is nagy purparlé a dologból, más sem hiányzott a szinte még fel sem állt kormány ellen irigységgel és gyűlölettel magát már pukkadásig teleszívott, ország rontó tevékenységük nyomán maroknyivá zsugorodott szoclibek sajtójának: ez is a Zorbán műve, átok reá, hiszen ők kezdték e fejezet tárgyalását a belépés előtt!

Igen, valóban, csakhogy a belépési szerződést már a következő rezsim írta alá és időközben eltelt hat teljes év már, ám mégsem szólalt meg a tárgyban jól hallhatóan senki illetékes. Pedig a Herich György tájékoztatóján felemlegetett EU-s szabály, az osztalék, a kamat és a jogdíjak ránk (is) erőltetett adómentessége nyilvánvalóan és csakis a közösség hangadóinak számító, nettó tőkeexportőr országok érdekeit szolgálja. Mégsem emelte fel egyetlen magyar kormányzati erő sem a szavát ellene, jóllehet, négy éven át ott ücsörgött a tűz mellett (adó)kulcspozícióban a szavazóknak egykoron „szakértőinek" eladott Horn kormány volt tagja, Kovács László is.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2010. június 13. 21:23
...és ez a nagytudásu herich gyerek 2 hete született meg? ...korábban miért nem járt a szája?
Kettes
2010. június 13. 11:38
Ceterum censeo: Michnai egy fasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!