Politikai földrengés

2010. június 14. 09:07

A Magyar Koalíció Pártjának kibukása a parlamentből szinte törvényszerű volt. Az a gyalázatos és primitív kampány, amivel választókat akart szerezni, végül választóriasztó lett. Szerencsére kiderült: nem lehet megtéveszteni, kirekeszteni, árulózni.

2010. június 14. 09:07
„A szombati választás bebizonyította: az embereknek elegük lett a konfrontatív hangnemből, az alibi politizálásból, a hatalmaskodásból. De legfőképpen azt bizonyította, hogy nem lehet ebben az országban 2010-ben magyarkártyával választást nyerni. A szlovákok nagy része már nem vevő a magyarellenességre. De bebizonyította azt is, hogy a szlovákiai magyarok közt sem lehet magyarkártyával nyerni.

A Magyar Koalíció Pártjának kibukása a parlamentből szinte törvényszerű volt. Az a gyalázatos és primitív kampány, amivel választókat akart szerezni, végül választóriasztó lett. Szerencsére kiderült: nem lehet megtéveszteni, kirekeszteni, árulózni. Vagyis lehet, de annak bukta a vége. Ez a legnagyobb tanulsága ennek a választásnak az MKP számára.

Kegyetlen pofont kapott az MKP, bár néha a vereségek és a pofonok jót tesznek. Az a minimum, hogy a vezetés távozik, és megújul a párt. Vannak olyan politikusok az MKP-ban, akik képesek a leköszönő vezetés avítt, 19. századi retorikáját, elhibázott lépéseit és taktikáját 21. századivá alakítani. Ugyanis a párt több mint százezer szavazatot kapott, és felelősek azokért az emberkért, akik bíztak benne. De azoknak is inkább víziót kellene kínálni, nem fél téglákat. A probléma ugyanis ott lehet, hogy az MKP már akkor radikalizálódni kezdett, amikor néhányan otthagyták a pártot, egy ilyen választási sikertelenség pedig csak tovább erősítheti ezeket a tendenciákat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. június 14. 11:16
4.5 millió választó ebből csupán össz fél millió magyar hatvan százalék körüli részvétel (59) ez 2,6 milló szavazó amiből 260 280 ezer ha magyar? 10 százalék össz 2 pártra ? .. mindez ami nem nagyon kedvez a kisebbségnek, pl alacsonyabb részvétel egy aktív kisebbséget jobb helyzetbe hoz 4,3 százalék az 5 höz képest mondjuk 20 000 szavazat hiányzott ? ez azért annyira nem törvényszerű bukás ez ...
röviden
2010. június 14. 11:00
Nem tudom, kire gondoljak. Az egyelőre ismeretlen fejlemények majd valószínűsítenek néhány lehetőséget. Az biztos, hogy Bugár inkább ambíciózus, mint elkötelezett, bármi iránt is.
WonderCsabo
2010. június 14. 10:54
Azért az Új Szó elég durván a Most-Híd mellett áll. Volt MKP-t kifigurázó, ujjongó cikkük is.
röviden
2010. június 14. 09:29
Döntés felvidéki | 2010. június 14. hétfő 07:47 Ezzel saját magukat írták le a felvidéki magyarok - ha egyáltalán magyaroknak lehet őket nevezni - ahogy valaki nagyon találóan megjegyezte ők a pre- vagy előszlovákok, csak idő kérdése amikor a pre- előtag elmarad.... Egyszóval, ma már Felvidéken nem 0,5 millió magyar él, hanem maximum 100-150 ezer...hát ide jutottunk - köszönjük csehek, köszönjük szlovák soviniszták, köszönjük Bugárék - és köszönjük kedves előszlovákok... A Híd születése Balkó Gábor | 2010. június 14. hétfő 08:13 zoboralji tapasztalat: Bugárék megköszönhetik Duraynak az „oszd meg és uralkodj” programját, mert ezzel „Duray a Híd alapítója”, először megbuktatta Bugárt, de ez kevés volt, ki kellett űzni az MKP-ból, ezt is sikeresen véghezvitték, csak azzal nem számolt, hogy a kiűzöttek ellenpártot alapítanak, mely kiütötte az MKP-t, de inkább saját magukat ütötték ki a támadó mocskolódó kampányuk miatt. Eddig úgy gondoltam, hogy Duray nem számított az ellenpárt alapításával, de valami azt súgja, hogy Duray mégis számolt ezzel a lehetőséggel, sőt erre építette a Bugár ellenes stratégiáját, azzal számolt, hogy az új párt megbukik a parlamenti választásokon és így Bugár politikai hulla lesz! Most már tudjuk, hogy ebben nagyot tévedett a Főstratéga és épp az MKP-t vitte a vágóhídra! felvidéki, több 10 000 szlovákiai magyar nem fogadta el a hűség pártja programját, inkább a békés együttélés mellett tették le voksukat, ami létfontosságú részünkre, erre te előszlovákoknak nevezed őket, nagyon merész, erre nevelt az MKP, csak így tovább. 7:7 – a szlovák OKS nem egy esetben kiállt a magyarokért, de mit tett az MKP, Duray az embereivel másfél évtized alatt padlóra küldte Zoboralját, ezeket kellett volna választanom, ha mérlegelem, ki mit tett régiómért és ellene, akkor még Slotát is előbb választtam volna, mint Durayt, Ladányit, Szigetit, vagyiis az MKP-t! Ez két komment a z eredeti cikkhez. Szerintem meg fél éven belül új választás lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!