Öreg bolsi, öreg trükk

2010. június 17. 08:38

Biszku beleragadt a régi kincstári szövegeibe, minden szavát dokumentumok cáfolják.

2010. június 17. 08:38

„Valószínűtlen, hogy Biszku mondott volna valami újat és fontosat, amit el is lehet neki hinni. Az alkotók nyilatkozataiból is ez következik, a személyes tapasztalataim­ból is. Biszku kb. egy éve ismeretlenül fölhívott, hogy nem igaz, amit az Aczél Györgyről szóló könyvemben róla írtam, menjek el hozzá, elmondja az igazságot. Elmentem, hátha tényleg elmond valamit.

De nem, a világon semmit. Beleragadt a régi kincstári szövegeibe, minden szavát dokumentumok cáfolják, s amikor tájékoztattam, hogy a róla írottakat nem kívánom helyesbíteni, megígérte, hogy beperel, de nem tette. Tehát szó sincs róla, hogy itt a történelmi igazság feltárása lenne a tét, amiatt kellene a saját bevallásuk szerint is etikátlanul eljáró filmeseket piedesztálra emelni, a bemutatót lemondó, jogtisztelő mozivezetőt meghurcolni.

A mese nem szól másról, mint a személyiségi jogaink elleni támadásról. Régi bolsevista trükk, még a háború utáni időkből: végy egy ellenszenves joggyakorlót, rá hivatkozva kösd a joggyakorlást önkényesen értelmezhető feltételhez, s attól kezdve ezt a jogot bárkitől megvonhatod.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie
2010. június 17. 14:00
Döglött oroszlán rugdosásában mindig nagyon jók voltunk. 20 évvel a rendszerváltás után mért olyan nagy fegyvertény ez a film!?...A 800 éves nácikkal cseszekedés is elég gáz szerintem, az elaggott vörösökkel szintén. Nemsoká úgyis elszámolnak! A "nácivadászokhoz" feladataihoz képest,gondolom,nem volt túl nehéz megtalálni Biszku Bélát a Rózsadombon.:)Nagyon piti dolognak tartom ezt az egész nagy,"trükkös" filmkészítést.Mit akartak az újságírók elérni!?...Hisz tudtak (volt egy koncepciójuk) mindent.Megszívatni egy 90 éves vénembert!?...Ez a büntetése a bűneiért,hogy pár végtelenül merész firkász hülyét csinál belőle!?...Koncepciós film,"Potemkin falu"!?...Meghogy az MSZP az utódpárt,ne feledjük!?...Nagyon bátor komcsivadászok!:)
martonx
2010. június 17. 13:55
BM megint fordítva ül a lovon. Persze tőle ezt már megszokhattuk.
Hana
2010. június 17. 12:44
Tegnap láttam a filmet. Egészen megdöbbentem, hogy mennyire rossz. Nagyon szeretem a dokumentumfilmeket és ezt a témát különösen fontosnak tartom, már csak azért is, mert valóban egyáltalán nincs feldolgozva. Ugyanakkor, változatlanul azt gondolom, hogy a cél nem szentesíti az eszközt. Még egy dokumentumfilmnek is kell hogy legyen koncepciója, szinopszisa. Minden munkánál normál esetben készül egy kb. döntési fa, ami segít felkészülni arra, hogy mi történik, ha biszku elvtárs így reagál, úgy reagál. Itt semmi ilyesmi nem látszódott. A csapat felkészületlen volt és nagyarc. És bár szerintem biszkunak börtönben a helye, de ha olyan helyzetbe hozom, hogy pl. valóban belátja a hibáit és mondjuk összeomlik, akkor ez a két majom kezelte volna a helyzetet??? Mondjuk, szerencsére Fruzsika üvöltözésétől nyilván ez tökéletesen esélytelen volt. Az számomra még nem egy dokumentumfilm, hogy két ember odamegy és mondja a magáét... Amúgy minden cikk rosszul hozza: a filmben hivatkozott civil szervezet létezik, nem kitalált.
Róbert__
2010. június 17. 11:57
Révész Sándor............................. CSAK NEM BÍRTA KI BAZDMEG. egyszer szakadjon már be a pofájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!