Magyar Televíziót!

2010. június 04. 07:21

A Fidesz most megkapta a lehetőséget, hogy, szakítva a rossz hagyománnyal, kiszálljon, vagy pontosabban: ne szálljon be a Magyar Televízió működtetésébe.

2010. június 04. 07:21
„Magyarországon bizony igencsak egészségtelenek a médiaviszonyok.

Nem a régi lemezt nyekeregtetem, szó sincs ilyen-olyan médiafölényről meg politikai erőviszonyokról, egyszerűen csak a piac nem tud érvényesülni médiafronton, meg a közszolgálatiság. Főleg utóbbi fájdalmas, de van erre is orvosság. (...)

A Fidesz most megkapta a lehetőséget, hogy, szakítva a rossz hagyománnyal, kiszálljon, vagy pontosabban: ne szálljon be a Magyar Televízió működtetésébe. Minálunk makacsul tartja magát a hiedelem, hogy a közszolgálati televíziót az aktuális kormánypártnak kell alárendelni, mert az a siker záloga, de mivel már valamennyi párt veszített az MTV »segítségével« választást, ideje a reális térben értelmezni a problémát.

Aki hagyja, hogy az MTV amolyan magyar BBC legyen, az nyer. Nem választást, mert az nem a tévészékházban dől el, hanem szakmai elismerést, nemzeti megbecsülést és a többit, nevét pedig piros betűkkel írják a honi médiatörténelem nagykönyvébe. Ha pedig ez a BBC-vé lett MTV még a legkorszerűbb formában a világhálóra is föltelepül, akkor máris behoztuk az évtizedes lemaradást.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bryan
2010. június 04. 12:11
Sajnos nem hiszem, hogy az MTV-t és a Dunát felszámolják, pedig szerintem az lenne a helyes. De ha már nem teszik, akkor legalább ne legyen kézivezérelve. Bár akkora jelentősége nincs, a kutya se nézi, legfeljebb egy-két jó műsor van, de az sem hoz akkora nézettséget, amivel el lehetne érni bármit politikailag. Akár békén is hagyhatnák.
Fedor
2010. június 04. 09:44
Bár így lenne. De komolyan gondolja a kedves cikkíró, hogy pont most fog önmérsékletet tanúsítani a FIDESZ?
marós
2010. június 04. 09:26
Független, értéket adó, modern technológiával rendelkező, közszolgálati tévét akaraunk. Nehéz a feladat, mert el kell takarítani a sok évtízed alatt rárakódó, és mekötött guanót, e nélkül nem megy.
Diocles
2010. június 04. 09:23
A szokásos túlkompenzálás, amelyet magukat mérsékeltnek gondoló, valójában csak mély megfelelési kényszerben élő jobboldali értelmiségiek éreznek. lásd, a párja ennek, amikor Turul a szomszéd topicban épp a Népszaváért től lándzsát. De miért is akartok a mi adóforintjainkból ilyen jó fejek lenni, fiúk? Az MTV-ben háromezer ember "melózik", évi 50 milliárdért (kábé ezek a számok vannak), miért is kéne ezt érintetlenül hagyni? Én a magam részéről nem azért szavaztam a kormányváltásra, h adóforintokból továbbra is fenntartsa ezt a léhűtést. Dévényi úr akkor lenne tökös és korrekt, ha leírná, h ez fenntarthatatlan, így e cikke csak arra jó, h megsimogassák a buksiját balról, hogy köszi haver, h kiállsz a milliós fizetésemért az MTV-nél... Mert valójában ez történik, a magyar állam évi 50 milliárdot kibob a semmire. És a Fidesz-(holdudvari)pénzekből fenntartott Heti Válasz udvari publicistája azzal próbálja cáfolni, h udvari volna, h ennek tapsol. Vicces.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!