Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Gyurcsány meg az öregasszonyok

2010. május 08. 15:18

Micsoda pihent agya, másfelől milyen alapfokú szövegértelmezési problémája lehet Pelcznének.

2010. május 08. 15:18

„Egyfelől micsoda pihent agya, másfelől milyen alapfokú szövegértelmezési problémája lehet Pelcznének, hogy ezt a sértett női önérzeteskedést így összehozta. Képzeljük csak el, hogy amint feltételezhetően belemerült Gyurcsány elemző írásának olvasásába, és egyszercsak elérkezett a szocialista pártelnökség jellemzésének szentelt mondatokhoz, azokon belül is az »öregasszonyok« szóösszetételhez, rögvest megszólalt benne a riasztócsengő. Pelczné számára már önmagában az is elfogadhatatlan, hogy egy asszonyt öregnek nevezzenek; ez eleve lovagiatlan fogalmazás, minthogy félreérthetetlen célzást tartalmaz az illető alighanem előrehaladott korára. Márpedig a nőnek, mint olyannak, tudvalevően nincs kora. Ráadásul Gyurcsány az »öregasszony« blaszfemikus kifejezését többes számban használja, ami nyilvánvalóan súlyosbító körülmény, mondhatni minősített botrány, hiszen azt bizonyítja: a galád exkormányfő több hölgyről is képes feltételezni, hogy élemedett korba lépett. A gyalázat azonban még fokozható. Ugyanis az említett öregasszonyok történetesen fecsegnek. Igen, Gyurcsány sommásan és szégyentelenül »fecsegő öregasszonyokról« ír, Pelczné nyilatkozata tehát leszögezi, hogy »anyák és nagymamák millióit« sértette meg.(...)


Mindenesetre, az exminiszterelnök opuszától nem vehető el az érdem, hogy elsőként született meg. Gyurcsány Ferenc ezúttal jól időzített: akkor dobta be a követ az állóvízbe, amikor a többiek legfeljebb még csak készülődnek a maguk oknyomozó munkájára, és ezzel elérte, hogy ő tematizálhatja a párt belső közvéleményét. Azok után, hogy kormányzásának pozitív adattárát - Gyarapodó Magyarország címen - csak az egyébként általa igencsak elmarasztalt választási kampány utolsó napjaira sikerült publikáltatnia, ez a gyorsaság igazán imponáló. És maga a munka még inkább az volna, ha őszintébb és alaposabb elemzését adná szerzője személyes politikai teljesítményének. Gyurcsány azonban olyan megejtő tapintattal tud írni saját kudarcairól, mulasztásairól és hibáiról, mintha azok nem is kudarcok, mulasztások és hibák lettek volna, hanem amúgy persze sajnálatos, de alapjában nem meghatározó gyengéi egy nagyívű politikai koncepció végrehajtásának. Így lehet, hogy miközben keményen ostorozza az őt munkájában - fogadjuk el - minden bizonnyal akadályozókat, felettébb empatikus a maga politikai értelemben sorsdöntő
»melléfogásai« iránt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. május 09. 07:17
Hogy ne legyen problémája ennek a talpnyalónak a szövegértelmezéssel, ha arra tette fel a karríerjét, hogy a hazugság szinonimájává vált kenyéradóját tűzön-vízen át követi, tegye, de ebből hagyja ki azokat, akik az életet adták nekünk. P.S. az a főszerkesztő sem érdemli meg a hídegvízet, aki megjelentette ezt a szemetet.
nokia-doboz.absz
2010. május 08. 22:13
Forró vizet a kopaszra!
slomovicz
2010. május 08. 20:01
"Holott egy-egy politikai tömörülésre másként tekint a választó, ha az a szemében nyíltan lelepleződött: tudja ugyan, hogy a háttérben eddig is sötét űzelmek folytak, de jobb arról mindent nem tudni. " Ez igy a telitalálat amit irtál mert minden választó ideát - egy vezetőt keres és hogy veszi ki az magát amikor a vezető bevallja -Ő egy csaló tróger és ez igy kóser. Ez a választó részéről olyan hogy egy rossz példát mondjak mint amikor a hatéves kissrác rányit a szüleire gyereknemzés közben. Na ezt vannak akik szégyelik , mások mint GY.F. azt mondják " ettől okosodik a gyerek"
tevevanegypupu
2010. május 08. 18:56
Az oregasszony azert kiemelten serto es megalazo minden nonek, aki mar tenyleg "oregasszony", mert az ugyanolyan korban levo ferfiakat meg veltelnul sem "oregemberkent" hanem ferfikent emlegetik. Szoval Pelcznenek igaza van. Meg Katus sem oregasszony vagy neni (Feri edesanyja). Meszaros maga viszont egy hulye oregur.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!