A gonosz rejtett története

2010. május 13. 15:34

Jogosan bíráljuk a náci ideológiát, a világ azonban veszélyes hibát követ el azzal, hogy nem vesz tudomást a kommunizmus borzalmairól.

2010. május 13. 15:34
„A világ közös tudatában a náci szó a gonosszal rokon értelmű. Széles körben elfogadott, hogy a náci ideológia - a nacionalizmus, az antiszemitizmus, a bezárkózó, etnikus állam, és a Führer-elv - egyenesen vezetett Auschwitz krematóriumaihoz. Az azonban már közel sem ennyire tudatosult, hogy a kommunizmus, ahol bevezették, pont ilyen kérlelhetetlenül vezetett az egész földgolyón éhezéshez, kínzásokhoz, és rabszolgamunkát alkalmazó táborokhoz. Ahogyan az sem elismert széles körben, hogy a kommunizmus mintegy 150 millió ember halálához vezetett a huszadik században. A világ pedig teljesen érthetetlenül érdektelen és közömbös marad a történelem leghalálosabb ideológiája iránt.

A közönyösséget bizonyítják az olvasatlan szovjet archívumok. A Londonban élő orosz száműzött, Pavel Sztrojlov 50 000, mindezidáig kiadatlan, lefordítatlan, szigorúan bizalmas Kreml-beli dokumentumot őriz, a legtöbbjük a hidegháború utáni időszakból származik. Még 2003-ban lopta el őket Sztrojlov, majd elmenekült Oroszországból. Eleven emlékezet óta többmillió dollárt érhettek volna a CIA-nek: olyan történet mesélnek el a kommunizmusról és annak összeomlásáról, amiről a világnak tudnia kell. Ennek ellenére Sztrojlov senkit sem talál, aki egy jó hírű könyvtárban elhelyezné vagy kiadná őket, esetleg finanszírozná a lefordításukat. Valójában senkit sem talál, akit komolyan érdekelnének egyáltalán.

Aztán ott van a szovjet disszidens, Vlagyimir Bukovszkij, akit szovjetellenes irodalom másolásáért ítéltek el, és 12 évet töltött a Szovjetunió börtöneiben, munkatáboraiban és pszikuskáiban (politikai elmegyógyintézetekben). Bukovszkij szintén jelentős gyűjteménnyel rendelkezik a Kommunista Párt Központi Bizottságának archívumából lopott és kicsempészett iratokból, amelyek megfogalmazása szerint »tartalmazzák véráztatta századunk tragédiáinak kezdetét és végét«. Ezek a dokumentumok online elérhetőek a bukovsky-archives.net címen, a legnagyobb részük azonban csupán oroszul. Nincsenek elrendezve, nem készültek összefoglalók belőlük, nem kereshetők, nincsen tartalomjegyzékük. »Ingyen ajánlottam fel az iratokat a világ legbefolyásosabb napilapjainak és folyóiratainak, de senki nem akarja megjelentetni őket« - írja Bukovszkij. »A szerkesztők közönyösen vállat vonnak: Hát aztán? Kit érdekel?« (...)

Jogosan álltunk ki a nácitlanítás mellett és jogosan bíráljuk kíméletlenül azokat, akik újjáélesztenék a náci ideológiát. A világ azonban veszélyes hibát követ el azzal, hogy nem vesz tudomást a kommunizmus borzalmakkal teli történetéről. Ezeket az iratokat le kell fordítani. El kell helyezni őket egy neves könyvtárba, katalogizálva, és szakértők által kiértékelve. Mindenekfelett azonban a nyilvánosságnak kell megismernie őket, amely mintha megfeledkezett volna arról, milyen is volt valójában a Szovjetunió. Amennyiben azt tartalmazzák, amit Sztrojlov és Bukovszkij állítanak - minden általam megtekintett bizonyíték erre utal -, úgy ez mindenki kötelessége, akit egy kicsit is érdekel a történelem, a külpolitika és több milliónyi halott ember emléke.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dadi56
2010. május 14. 09:05
A mani mozgat mindent. Ameddig a nácizmussal vgyonokat lehet keresni, ameddig a nácizmussal sok ingyenélő jól tud lakni, mindig napirenden lesz. A borzasztó az, hogy azok emlékeit akik elszenvedői voltak a szőrnyűségeknek, gyalázzák meg.
Talon Karrde
2010. május 14. 07:14
Nácizmus biznic, kommunizmus nem biznic. Ez van.
Kündü
2010. május 14. 00:01
"Félek a görögöktől, ha ajándékot hoznak is" Ez a bige nevéből és rasszából ítélve askenázi. Kelet-európai zsidó. Származású. Milyen taktikai megfontolásból tér el a cionista holocaust-vallástól??
Öreg
2010. május 13. 20:05
Igaz a megállapitás, hogy az amerikaiak által támogatott-felerősitett- szervezetek később fő ellenfelek lesznek.. Most ez igaz az alkaidára is, akit amelyet amerikai pénzen hoztak létre. De igaz ez az SZU-ra is, mert nyugati pénz és fegyverek nélkül nem nyertek volna háborut. És felidézném az elszólást: nem azt a disznót szurtuk le, amelyiket kellett volna /Churcill/ Igen, a hidegháboru kezdetén átértékelődött a háboru! De ekkora igencsak megerősödtek a balliberális értelmiségiek /Sztálin szerint hasznos idióták/ akik a szovjet propaganda szószólói lettek . /Némelyik ügynök is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!