Sokan vagyunk, kevesen

2010. április 12. 13:06

A választópolgárok mintegy 60%-a még mindig nem fogta fel, hogy ő tulajdonképpen Jobbikos.

2010. április 12. 13:06
„Sajnálom egy kicsit Vona Gábort és a pártját, meg a szavazóit. Úgy jártak, ahogy mi jártunk negyven év 99,8%-os választási győzelmek után, és a felejthetetlen, többszázezres, vagy akár milliós május 1-jék és tömegrendezvények után. Ugyanis mi is elhittük, hogy minket mindenki szeret, és hogy minket senki nem akar elzavarni. Bizony, az istenadta nép átvert minket. Biztos, hogy a mi hibánk is volt mindez: csak ott szerettünk lenni, ahol örömmel fogadnak minket, csak olyan helyekre jártunk, ahol a mieink voltak.

Szegény Vona Gáborék is valahogy így jártak: sok jóbarát veszi őket körül, és ebből azt gondolták, hogy a nagy számok törvénye alapján máshol is ennyien szeretik őket, csak rejtőzködnek és nem mutatják meg magukat. Emlékszel, hogy elcsodálkoztunk 1945-ben, mikor kiderült, hogy csak 17% körüli eredményt értünk el? Pedig meg voltunk győződve, hogy szeretnek minket, elhittük, hogy mi egyedül építettük fel az országot újból, elhittük, hogy a múltat mi söpörtük el egyedül fiatalos hévvel,  és elhittük, hogy csak mi győzhetünk. Aztán persze mi is azzal vigasztaltuk magunkat, hogy az ország 2/3-a kommunista, csak nem tud róla. Szó se róla, aztán megtudta, hogy az, de valahogy mégsem volt boldog tőle.”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tbb
2010. április 12. 22:40
Le a kalappal. Ügyes kis poszt.
savanyú józsef
2010. április 12. 18:00
Döbbenten tapasztalom, hogy a jobbikosok többsége (legalábbis akiket ismerek) tényleg ilyen: egyszerűen nem hiszi el, hogy aki magyar ember, az más is lehet, mint jobbikos. Látja, de mégsem hiszi.
Bambuci
2010. április 12. 17:05
Emlékszel, hogy elcsodálkoztunk 1945-ben(!), mikor kiderült, hogy csak 17% körüli eredményt értünk el... Pedig meg voltunk győződve, hogy szeretnek minket, elhittük, hogy MI EGYEDÜL ÉPÍTETTÜK FEL AZ ORSZÁGOT ÚJBÓL... MÍÍÍÍÍVAAAAN?
WonderCsabo
2010. április 12. 16:33
Olvastam már, mert az Index címlapon si kinn volt. Érdekes párhuzam, főleg a jobbikos orosz kapcsolatokat tekintve. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!