Forintos mentőövek

2010. április 17. 17:15

Roppant tanulságos olvasmány lenne, ha valaki elővenné akár csak az elmúlt egy év orbáni és fideszes megnyilvánulásait.

2010. április 17. 17:15

„Roppant tanulságos olvasmány lenne, ha valaki elővenné akár csak az elmúlt egy év orbáni és fideszes megnyilvánulásait. Hogyan lett a hazánkat markában tartó gaz és ármányos Nemzetközi Valutaalapból (IMF) tisztes tárgyalófél? A magyar embereket nyomorba taszító reformokból pedig Martonyi reménybeli külügyminiszter úr szavait idézve: » ... megfelelő figyelmet kell fordítanunk a reformokra« megfogalmazás kerekedett. Lehetne még sorolni azokat a józanságra utaló kijelentéseket, amelyek homlokegyenest ellent mondanak Orbán Viktor és udvaroncai korábbi badarságainak. Hiába, a győztesnek nem csak sírni, de olykor igazat mondania is szabad.(...)

Márpedig Orbán megígérte a legrosszabbul élőknek, hogy egyebek mellett a forint stabilitásának megőrzésével is segít kilábalniuk a bajból. Azt persze nem fejtette ki, hogy ezt a stabilitást a Bajnai kormánynak köszönheti ez az ország, de a létminimum körül, vagy az alatt élőket ez vélhetőleg nem is érdekli. Ha Orbán nem tér le a bajnai útról, akkor év végéig tovább csökkenhet a jegybanki alapkamat, olcsóbban finanszírozhatja a kormány az államadósságot és lejjebb ereszkedhetnek végre a hitelkamatok is. Ez pedig rengeteg családot menthet meg a kilakoltatástól, a végleges lecsúszástól.

Orbánról sokan és minden oldalról állították, az elmúlt évtizedek legtehetségesebb politikusa. Lehet, de még messze van attól, hogy államférfi legyen belőle. Most itt a lehetőség. Ha túllép legyűrhetetlen hatalom- és kicsinyes bosszúvágyán és vállalja az annyit emlegetett emberek, no pláne a magyar emberek előtt, hogy még egy darabig bizony fájni fog, de megéri, akkor nem csak a legelesettebbeken segíthet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
senor calavera
2010. április 19. 02:50
Na nehogy Bajnai legyen már az államférfi Orbánt megelőzve. Az a töketlen is odaadná a fél karját egy olyan politikai karrierért, amilyen OV-é. Biztosan komoly államférfiúi teljesítmény volt a lélegeztetőgépre szerelt ország mellett minden reggel levizitelni, és megállapítani, hogy áhá még lélegzik. Szép munka, csak így tovább Dr Oszkó, veregették meg egymás vállát. Csak a tisztánlátás kedvéért. Mindenki tudta, hogy az országnak reformokra van szüksége. És ha az öszödi beszédet istenítő seggfejek ezt X-nyire tudták, akkor a jobboldali ország ezt 100X-nyire tudta, és tudja. Csak senki nem hitte el, hogy GYF A) reformokat akar, amikor arról beszél, B) reformokat csinál, amikor cselekszik. Valószínűleg Bihari úrnak mindez kínaiul hangzik. Ugyanis ő, és "MO. demokratái" valószínűleg hiányoztak azon az órán, amikor a "kormány legitimációja, és társadalmi támogatottsága reformfolyamatok alatt" volt a lecke. T Bihari elvtárs! Nem lett volna egyszerűbb 3 évvel ezelőtt új kormányt választani? Csak azért, mert a vége a storynak mégiscsak ez lett, de úgy most épp annyival + pár 100 milliárddal lennénk előrébb, amit a fennmaradó időben pluszban szétloptak. Mert ugyebár ezek az remek államférfiak a bukás elött, éppen az ország felvirágoztatásán fáradoztak. Gondolom ezért is van bíróság elött lassan a fél MSZP, SZDSZ és holdudvara: pl BKV: bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés a vád.
drienovác
2010. április 18. 15:25
mi van? több hónapnyi finanszírozási hiány van az egészségügyben, az oktatásügyben, ki tudja, még hol, tartalékok 4 hónap alatt 100%-og felélve, az üzemanyagok magas adószintje miatt az adóbevétel belőlük a feleződés(!!!!!) felé tendál, és ez csak a belföld az euró gyengülése, a goldman sachs csalása miatt pénteken kis híján összeomlottak a tőzsdék, most kezd dőlni az euró, azt rebesgetik a németek kiszállnak, ha minden szélhámost nekik kell finanszírozni! hol élnek az elvtársak? stabilitás?!!?? javaslom, hogy a veszélyesen hülye hozzánemértő elvtársakat véglegesen tiltsuk el a médiától, és erősen ellenzem, hogy ilyen emberek ezekért a pordulciókért pénzt vehessenek fel!
MI5
2010. április 18. 08:57
" szocik, és talpnyaló bértollnokaik... HAJRÁ MAGYARORSZÁG !" Meg jo hogy szamithatunk az ilyen onalloan gondolkodo fuggetlenekre!
dadi56
2010. április 18. 06:18
A szocik, és talpnyaló bértollnokaik mindent elkövetnek, hogy hazugságaikkal, csúsztatásaikkal megakadályozzák az új kormány hatékony, és eredményes válságkezelését. Történelmi esélyünk van arra, hogy olyan társadalomban éljünk, ahol mindenki érdemeinek megfelelő helyet foglal el, ahol gyermekeinkre, és unokáinkra nyugodt, békés jövő vár. Ennek érdekében mindnyájan menjünk el választani a második fordulóban is. HAJRÁ MAGYARORSZÁG !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!