Csehország : Magyarország = Magyarország : Románia

2010. március 22. 09:28

A csehek hamar magukra találtak. Egy kis szlávul beszélő tüchtig Németország ők.

2010. március 22. 09:28
„Azt mondják a Csehországot ismerő barátaim, korrupció ott is van. A nagy beruházásokból - és a közlekedés ilyen - ott is lenyúlják a 10-20 százalékot, de közben megépül, aminek meg kell, és szempont az is, hogy jó legyen, működjön, betartsák a határidőt. Nálunk meg a beruházás fő célja a lenyúlás és a választási propaganda. E logika szerint tehát van elviselhető korrupció. Mindig is utáltam ezt a mentalitást, lopni bűn, és kész. Most már kezdenék kiegyezni vele.

A cseh vasút szép, egységes, feltűnő, narancssárga keretű állványokon hozza az utazók tudomására, hogy hol korlátozzák felújítás miatt a forgalmat. Maguk a hirdetések is világosak: egy nagy vonalhálózati térképen vannak bejelölve az egyes vágányzárak adatai. Először arra gondoltam, milyen jó lenne ilyesmi nálunk is.

Aztán elképzeltem. Tegyük föl azt az abszurd helyzetet, hogy a MÁV-Start vezérigazgatója dönt valamiről, mégpedig ezeknek a tábláknak a bevezetéséről. Mindenki tudja, mi lenne. Magukra a táblákra közbeszerzést írnának ki, méregdrágán megvennék, aztán nem sikerülne kiszállítani, aztán a hirdetmények nem férnének el rajta. Ahol kitennék, onnan ellopnák, megrongálnák, ha nem, összefirkálnák, és különben is rossz adatok lennének rajtuk. Ahol működne véletlenül a rendszer, a második hónaptól már ott se cserélnék a térképet, stb.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teglagyarimegallo
2010. március 23. 07:42
Másfelől Ubinak üzenem, hogy Csehország e jellemzését arrafelé ne hangoztassa, mert leszúrják.
teglagyarimegallo
2010. március 23. 07:38
Small legelső kommentjére írtam az előzőt, de a 'válasz erre' funkció nem működik a mobilomról. Szerk! Lehetne ezt javítani?
teglagyarimegallo
2010. március 23. 06:17
No ez a szarkenegetés, kedves small.
Kündü
2010. március 22. 18:26
Tevan, te tót bunkó Békéscsabárul, imádod a szolga-.fajtádat, mi?? Hogy rohadnál le az egész Index-szel együtt!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!