Nincs visszaút

2010. január 07. 12:20

Meg lehet nehezíteni az MSZP dolgát, de a politikai hatalomba való visszatérését kizárni semmiképpen sem lehet.

2010. január 07. 12:20
„A választási vereséget elszenvedő MSZP számára a Fidesz egyszer és mindenkorra lezárja a politikai hatalomhoz visszavezető utat. Más előjellel ugyan, de elvégzi azt a feladatot, amelyet a nyolc évig kormányzó MSZP elmulasztott; hiszen ez alatt az idő alatt ők is létrehozhattak volna egy velük párbeszédre hajlandó alternatív jobboldali erőt.

Volt is és van is ilyen kísérlet. Például amikor a Kupa Mihály vezette Centrum-párt indult el a választásokon. S most ugyancsak egy volt pénzügyminiszter, Bokros Lajos próbálkozása, immár az MDF színeiben. A Centrumról azonban még hihető volt, hogy a programja tartalmaz jobboldali elemeket is. S valóban képes volt szavazatokat szerezni a politikai paletta mindkét oldaláról, sőt, a jobboldalról többet. Ámde Bokros és az MDF egymás számára kölcsönös tehertételt jelentenek. Jobboldali szavazók megszólítását aligha lehet feltételezni róluk, legfeljebb az MSZP-től és az SZDSZ-től elkódorgott szavazók némelyikét tudják összegyűjteni. S amennyit szereznek, feltételezhetően ugyanannyit az MSZP meglévő bázisából is elvonnak, s a végelszámolásnál legfeljebb csak azt lehet majd elmondani, hogy hegyek vajúdtak s nyúl született…”
 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyg
2010. január 08. 10:06
A szalámizás a politikia harc része, egyaránt alkalmazzák az azonos oldalon és a másik oldalon álló pártok. A Jobbik a fideszből szeretne szeleteket, az MDF mindenhonnan. Probléma csak akkor van vele, ha törvénytelen eszközökkel teszik ezt. Amúgy pedig védje meg magát a párt, nincs tiltva.
Nemhivo
2010. január 07. 21:21
.."Nemhivő: ez a vélemény a legnagyobb marhaság , mert csak azt lehet éeszalámizni, aki szétveri a pártját!" .. A "szalámizás" kifejezés NEM a tagságra, szimpatizánsokra, hanem a KÉPVISELŐKRE vonatkozik.. A torgyán párt még ereje virágjában volt, amikor már kétfelé vált a frakciója...először Antall alatt..aztán u.ez bejött OV-nak is.. U.ezt eljátszották a gicziékkel is, és megpróbálták a madöffel is.. A gerinctelen képviselők a koncért szívesen váltanak akolt... Miért kell azt az evidenciát ragozni, hogy ha egy képviselő "meghasonlik" a pártjához képest, akkor ne egy másikba folytassa, ...hanem ha volna benne gerinc, elmenne a "civilbe"?...
Öreg
2010. január 07. 21:06
Giczi György meglepetés! Egyáltalán a KDNP tönkretétele után meg mer szólalni? Igaz, az magyarázat, hogy a Népszavában, ahol a /volt/ jobboldal összes kártékony alakja előtt mindig nyitva az ajtó. Nemhivő: ez a vélemény a legnagyobb marhaság , mert csak azt lehet éeszalámizni, aki szétveri a pártját! Ha már Torgyánt szóbahozták, nem emlékeztek a cirkuszokra, a szavazásokra, a kizárásokra. Ugyanez ment a KDNP-be és közben nem vették észre, hogy a tagság nem volt erre vevő. Nyilván az SZDSZ is szalámizva lett, pedig én ismerek olyan SZDSZ szavazót, aki 2006-ig mindig oda szavazott, de bárki előtt kijelentette, hogy inkább törjön le a keze, mint mégegyszer Kóka-féle álliberálisokra szavazzon. Magamról: 2002-ig az MDF-nek plakátoztam, szórólapoztam és agitáltam, nehezen jöttem rá, hogy egyetlen érve nincs a mai MDF-nek, amiért egyetéen lépést tudnék tenni. Vajjon honnan került elő a FIDESZ törzsszavazó tábora? Szalámizásból? Egy frászt! A szavazók megelégelték, hogy a támogatott pártok /FKGP,KDNP, MDNP,MDF.SZDSZ és már talán az MSZP is/ a bolondját járatják velük, és nem azt az értékrendet képviselik, ami a pártjuk szavazóinak a sajátja volt!
tevevanegypupu
2010. január 07. 16:40
Semmi bajom Torgyannal, kifejezetten szorakoztato ferfiu, de egyedul szalamizta le a partjat, nem kellett ahhoz senki mas. Torgyan es az akkori vezetoseg felelossege, hogy a kisgazdak eltuntek a porondrol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!