Forradalom jöhet a földművelésben? Egy gomba képes volt egy robotot irányítani! (VIDEÓ)

2024. szeptember 15. 08:55

Ez a valóság 2024-ben.

2024. szeptember 15. 08:55
null

Nyitókép: képernyőmentés/YouTube

A The Independent arról ír a Science Robotics folyóirat publikációja alapján, hogy 

robottestet kapott egy laskagomba, ami képes volt irányítani a szerkezetet.

Hozzáteszik: az amerikai Cornell Egyetem, valamint az olasz Firenzei Egyetem mérnökei célja az volt, hogy megállapítsák: képes-e a gomba egy robot irányítására. 

A biohibrid robot a gomba elektromos jeleit használta a mozgáshoz és a környezet érzékeléséhez. 

„Az élő rendszerek reagálnak az érintésre, a fényre, a hőre és még az olyan ismeretlenekre is, mint mondjuk a jelek” – magyarázza Anand Mishra, a Cornell Egyetem szervesrobotika-laborjának kutatója.

A kutatók szerint az, hogy sikerült kombinálni a mobilitással a gombák kémiai és biológiai érzékelési képességeit, 

számos területen lehet hasznos a jövőben.

A talajkémia érzékelése révén például annak az eldöntésében is segédkezhetnek a biorobotok, hogy mikor kell még hozzáadni a termőföldhöz műtrágyát.


 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Treeoflife
2024. szeptember 15. 13:19
"A biohibrid robot a gomba elektromos jeleit használta a mozgáshoz és a környezet érzékeléséhez. " Ez is azt mutatja, hogy milyen jövő vár a ma nemzedékeire. Szép új világ kezd kibontakozni. A haladás megállíthatatlan (csak majdnem teljes pusztulással), tehát a jövő az AI kezében lesz, kérdés, meddig engedik eljutni. Lelke soha nem lesz, de lemodellezhet ezen kívül mindent. Még mentális képessége is lehet, de emberi értékítélete soha.
Krupp Skya
2024. szeptember 15. 11:55 Szerkesztve
Hüvelygomba okosabb nem kell neki robot mégis a nőket irányítja, viszketést okoz és a nő azt hiszi hogy szerelmes és elmegy szeretkezni, közbe a hüvelygomba kívánta a faszt. A hüvelygomba az alapból buzi, csodálom hogy az usa nem egy hüvelygombát küldött nagykövetnek.
Krupp Skya
2024. szeptember 15. 11:25
sexykitty-5000082 2024. szeptember 15. 09:25 🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­k­­­e­l­­d­­­ ­­a­­ ­­­s­z­e­x­­­i­­ ­p­u­­n­c­­­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍 Gombás cikk alá minek írsz be? Ja a hüvelygombád miatt.
Nasi12
2024. szeptember 15. 11:03
A kutatók bizonygatják, hogy a paradicsom gyökerek kommunikálnak egymással. Ha a navajók megfejtik a nyelvüket nagy erkélyes lakást veszek. Bár ott ex chauseszku szerint a sertéstenyésztés a nyerő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!