Magyar nővel küzd meg az olimpián a botrányt okozó biológiai férfi

2024. augusztus 01. 17:10

Hámori Luca lesz az algériai sportoló ellenfele szombaton.

2024. augusztus 01. 17:10
null

Nyitókép: Richard Pelman/Getty Images

Hámori Luca a női ökölvívótorna 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében azzal az Imane Heliffel találkozik, akit a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) a tesztoszteron- és nemi tesztekre hivatkozva kizárt a 2023-as világbajnokságról, mivel szervezetében kimutatták a férfiakra jellemző X- és Y-kromoszómát – írja az M4 sport.

Ezt is ajánljuk a témában

A párizsi boksztornát ugyanakkor nem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendezi, az olimpiára vonatkozó versenyszabályzat alapján pedig Helif indulhat a nők között. 

Az algériai ökölvívó egyébként az első párizsi mérkőzésén úgy jutott tovább a negyeddöntőbe, hogy olasz ellenfele 43 másodperc után feladta a találkozót.

Ezt is ajánljuk a témában

Hámori Luca és Imane Helif negyeddöntős meccse szombat délután fél hat körül lesz.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 392 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2024. augusztus 02. 16:34
Az ausztrál újságíró hölgy tanácsát kellene megfogadnia valamelyik bokszoló nőnek. A mérközést egy hatalmas tökönrúgással kezdeni, akár az eltiltást is vállalva. Egyúttal meg lenne a "társadalomtudomány" válasza, hogy miként lehet tökönrúgni egy "nőt".😛😂
Csendesgyöngy
2024. augusztus 02. 12:36
Imane Helif olyan férfi, aki szó szerint élvezi, hogy megverheti a nőket. Ezen az alakon egyetlen egy női jellemző sem található, hiszen XY kromoszómával rendelkezik. A NOB szégyene, hogy ezt engedélyezte. Nagyon korrupció szaga van ennek az egésznek, és hasonlít a Katar és Eva Kaili esetére, ahol az emberi jogok megszépítése volt a tét. KB. mekkora lehet az az összeg ami a NOB tagoknak a zsebébe landolt ezért a "kis szívességért", hogy legyen egy algériai bokszvilágbajnok?
olvaso9
2024. augusztus 02. 12:20
Függetlenül a magyar vonatkozástól, ezt nem szabad ennyiben hagyni. Most hallom, hogy a NOB illetékese azt nyilatkozta, hogy a nőként induló, valójában férfi sportoló útleveléében az szerepel, hogy nő. Ez a bizonyíték??? Tovább kell kérdezni a NOB-ot, valós kérdésekkel bombázni...
Borda Lajos
2024. augusztus 02. 12:15
Olvasom, hogy az algériai ál-nőt szuszpenzor (férfi lágyékvédő) viselésére kötelezték. Netán azért, nehogy kivillanjon a fasza?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!