Vörösbort vett Dárdai Pálnak és tart a magyaroktól a német válogatott játékos

2024. június 19. 06:11

Maximilian Mittelstädt jól ismeri a magyarokat, szerdán kezdhet is ellenünk.

2024. június 19. 06:11

Fotó: MTI/AP/Szergej Gric

A Magyar Nemzet arról ír, hogy egyik német futballista, Maximilian Mittelstädt számára különleges lehet a magyar válogatott elleni Európa-bajnoki csoportmeccs szerda este. Egyrészt 

hazai pályán játszhat, hiszen a Stuttgart játékosa, másrészt Dárdai Pál miatt szoros szál fűzi a magyarokhoz,

 írják. A balhátvéd elárulta a német válogatott edzőtáborában, hogy nemrég egy jófajta borral lepte meg Berlinben Dárdai Pált, így mondott köszönetet neki azért, hogy mindig hitt benne, a szivar- és borrajongó Dárdai pedigszerint megdicsérte, hogy jól választott – teszik hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint írják, Mittelstädt a jelenlegi német válogatott egyik meglepetésembere. Egy évvel ezelőtt ilyenkor éppen kiesett a Bundesligából a Dárdai Pál vezette Herthával, tavaly nyáron a Stuttgart mindössze 500 ezer euróért vette meg, most pedig nemcsak tagja a német válogatottnak, hanem stabil kezdő Julian Nagelsmann csapatában.

„Annak idején Maxival nyertük meg az U17-es bajnoki címet.

Amint profi edző lettem, azonnal magamhoz vettem. Mindig szorgalmas volt, mindig kedveltem Maxit. Ezért most a Stuttgart meccseit is csak miatta nézem” – nyilatkozta korábban Dárdai róla.

Hozzáteszik: Mittelstädt volt a német sajtótájékoztató főszereplője Julian Nagelsmann mellett a magyarok elleni meccs előtt, ahol elmondta: tudják, más találkozó lesz ez, mint amilyen a skótok elleni volt. „Azon a mérkőzésen nem hagytuk, hogy az ellenfél a saját stílusában futballozzon, hamar problémát okoztunk neki. Jó lenne ezt Magyarország ellen is megismételni, de 

Szoboszlai Dominikkal a soraikban meg tudják büntetni a hibáinkat, résen kell lennünk.

Orbán jól fejel, és nemcsak a védekezésben, támadásban is eredményes, sok gólt lő jobb lábbal, ez az egyik veszélyes fegyvere. Sallai pedig egyike azoknak a játékosoknak, akik gondolkodás nélkül becselezik magukat a védők közé, és kapura törnek, megkeserítik az ellenfelek életét.”

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. június 19. 06:52
Elkenik a szánkat.. ez legyen a kiindulási alap. Ne kergessünk már álmokat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!