Tetőfokára hág a hangulat: megérkeztek Stuttgartba a magyar szurkolók! (VIDEÓ)

2024. június 23. 16:00

A magyar drukkerek Gigi D'Agostino örökzöldjével hangolnak az esti, skótok elleni mérkőzésre.

2024. június 23. 16:00

Nyitókép: Képernyőfotó

Az Origo helyszíni beszámolója szerint mintegy 50 ezer skót és 20 ezer magyar drukker érkezett meg vasárnap Stuttgartba, ahol 21 órakor kezdődik a Magyarország-Skócia labdarúgó Eb-mérkőzés.

Mint írták, 

a belváros utcáit teljesen le kellett zárni, a tömeg egyelőre a város szívében és a stadion körül várja az esti meccset.

Ezt is ajánljuk a témában

Bár sokkal többen érkeztek meg a német városba, mint ahányan be tudnak majd menni a stadionba, a jegy nélküli drukkereknek sem kell aggódniuk: szurkolói zónában vagy a belvárosban tudják nézni a meccseket.

Már érkezett is több videó arról, hogy a két tábor miként hangol az estére. A magyar szurkolók ismét feszegetik a németek határait, hiszen Gigi D'Agostino örökzöldjét, a L'amour Toujours-t éneklik hangosan a gyülekezőhelyen.

Mint ismert, az 1999-es klubsláger éneklése egy fricska a német társadalomnak a magyar szurkolóktól, hiszen a dal eredeti szövege helyett most a Deutschland den Deutschen, Ausländer raus!” („Németország a németeké, külföldiek kifelé”) rigmussal éneklik a német fiatalok.

Az átköltést Sylt egyik drága klubjában énekelték fiatalok, de a közösségi médiában gyorsan terjedt, és mára furcsa divat lett belőle – a dal lejátszását rasszista felhangja miatt tiltják a német rendezvényeken, de még az iTunes slágerlistájáról is lekerült.

Ezt is ajánljuk a témában

Közben a skótok is készülnek. Többen közülük hagyományos népviseletben jelentek meg a találkozópontokon.

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. június 23. 19:21
Szuperek! Imádom!
totumfaktum-2
2024. június 23. 18:45
Gigi D'Agostino népszerűbb, mint fénykorában.
Takagi
2024. június 23. 18:02
Hajrá Magyarok!
DINO54
2024. június 23. 17:44
Nem érdekel hogy kik hágtak a tetőn!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!