Megvennék az európai szigetet a muszlimok, és kalifátust hoznának létre rajta

2024. július 30. 18:39

Más vallásúak nem is léphetnének be Torsára.

2024. július 30. 18:39
null

Nyitókép: MTI/EPA/Aidan Crawley

Egy iszlám fundamentalista vallási csoport több mint 3 millió fontot (mintegy 1,4 milliárd forint) gyűjtött össze egy skót sziget teljes tulajdonjogának megvásárlására, azzal a céllal, hogy egy zárt közösséget hozzon létre, amely a saría törvényt gyakorolja – írja a The National című skót lap.

A cikkből kiderül: egy londoni prédikátor, Sheikh Yasser al-Habib és követői „előrehaladott tárgyalásokat” folytatnak az Argyllban található Torsa sziget megvásárlásáról.

Az árverésen kikiáltott sziget ára 1,5 millió font.

A szóban forgó prédikátor az alapítója az iszlám radikális Mahdi Servants Union (MSU) elnevezésű szervezet alapítója, amely katonai jellegű kiképzőtáborokat és egy síita TV-csatornát működtet a középangliai bázisukon.

Az MSU korábban már több külföldi nagykövetséget is megtámadott vallási okokból, köztük az azerbajdzsáni nagykövetséget 2022 augusztusában, három hónappal korábban pedig Szaúd-Arábia nagykövetségét.

A brit médiahatóság pedig már többször is vizsgálatot folytatott bűncselekményekre és rendbontásra való felbujtás miatt a Fadak tévécsatorna ellen.

(via atv.hu)

 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2024. július 31. 07:36
Nagyszerű. Majd onnan irányítják a terrortámadásokat, ott lesz a kiképzés, az iszlám média onnan közvetít. Fogadjunk, hogy ott lesz határ ellenőrzés és másként lesz az elbírálás is. Tulajdonképpen lesz egy irányítóközpontjuk és pillanatok alatt szétkurják nyugat európát...
lhotx
2024. július 31. 07:27
Nahát! Nyilván véletlenek összejátszása lesz az ügy. Vagy pedig nem is igaz, részben, vagy egészben. Egy biztos: Orbán tehet az egészről, azzal hogy nem enged teret az igazi hiteknek.🤯
Nimril
2024. július 31. 03:54
Támogatom azzal a kitétellel, hogy ezentúl az összes migránst csak oda lehet taxiztatni a széplelkek által!
angeleye
2024. július 31. 00:34
Nincs hírértéke. A Brit szigeteket ingyen is megkapták és ott is azt csinálnak amit akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!