Összejöhet a nagy találkozás az Eb-n: Szoboszlai a gyerekkori példaképe ellen! (FOTÓ)

2024. június 25. 09:34

Ma este eldőlhet a magyar labdarúgó-válogatott sorsa a foci Eb-n.

2024. június 25. 09:34
null

Fotó: Instagram/Szoboszlai Dominik

Ahogy arról már beszámoltunk, napok óta megy a matekozás, hogyan is juthat tovább Marco Rossi csapata a csoportból  a skótok legyőzésének köszönhetően, és kit kaphat ellenfélként. A B-csoportból szinte biztosan nem jut tovább a csoportharmadik, a horvátoknak egészen elenyésző esélyük van, amibe kapaszkodhatnak. Ha kiesnek,

AZZAL Eldől, hogy továbbjutás esetén az F-csoport győztesével, azaz Portugáliával találkoznánk a nyolcaddöntőben.

Ha Anglia kedd este legyőzi Szlovéniát, már össze is jön a magyar továbbjutás, ebben az esetben július 1-jén (jövő hétfőn) léphetünk pályára Frankfurtban. Hozzá kell azonban tenni, hogy ha az angolok nagy különbséggel vernék meg a szlovénokat (minimum három góllal), azzal még reményt adhatnának a horvátoknak is.

Ezt is ajánljuk a témában

Érdekes, hogy a portugálokkal 2016-ban és 2021-ben is játszottunk az Eb-csoportban: előbb Lyonban emlékezetes 3–3-as döntetlent (Gera szépségdíjas góljára Dzsudzsák duplája tett rá egy lapáttal, az ellenfélnél Nani találatát pedig Cristiano Ronaldo toldotta meg egy duplával), Budapesten pedig úgy kaptunk ki 3–0-ra, hogy a 84. percig döntetlenre álltunk.

Ha összejönne a portugálok elleni csörte, Szoboszlai Dominik a gyerekkori példaképe, Cristiano Ronaldo ellen léphetne gyepre.

Érdekesség, hogy 2009-ben a régi Puskásban, azaz a Puskás Ferenc Stadionban Szoboszlai még játékoskísérő volt a portugálok elleni vb-selejtezőnkön.

A magyar csapatkapitány már többször tett róla említést, hogy az ötszörös aranylabdás portugál zseni volt az idolja gyerekként, nos, Frankfurtban csapatkapitányként vezethetnék ki egymás ellen a válogatottjaikat!

Mint ismert, Magyarország vasárnap este Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával verte meg Skóciát, ezzel az A-csoport harmadik helyén zárt, és bizakodhat a legjobb 16 közé jutásban!

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperX
2024. június 25. 15:58
Ez a beképzelt nárcisztikus bájgúnár a példaképe?! Egy világ omlott össze bennem Dominikról... Akárhogy is fáj, Messi a legnagyobb sztár!
merpes
2024. június 25. 12:11
ronaldó mesterien focizik . . . szoboszlai meg EGY NAGY NULLA
2024. június 25. 10:15 Szerkesztve
Na hogy tudná a mumusát legyőzni? Talán ő a filmbeli boszi 7. fia? (Hetedik fiú, 2014)
Novicsok-5
2024. június 25. 09:48 Szerkesztve
Egyértelmű portugál továbbjutás. Szoboszlai 24 éves lesz. Ronaldo 24 évesen: -3x Premier League bajnok, -FA Kupa győztes, -Ligakupa győztes, -Bajnokok Ligája győztes, -klub vb-győztes, -Európai Aranycipős, -Aranylabdás, -az Év játékosa (mai megfelelője FIFA The Best), -ezüstérmes az Eb-n (később Európa-bajnok), -negyedik a 2006-os vb-n. ...és a nagy trófeák még csak jöttek, és jöttek, és jöttek. Ronaldo 39 évesen is komoly tényező, tetovált Domingó 24 évesen is egy túlértékelt, középszerű játékos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!