Tömegek vonultak utcára Párizsban a 19 éves Philippine emlékére, akit egy migráns gyilkolt meg

2024. szeptember 28. 20:36

A 19 éves lányt 2023 novemberében támadta meg egy marokkói férfi, akinek érvényben volt kiutasítási végzése.

2024. szeptember 28. 20:36

Nyitókép: Hans Lucas / AFP

Philippine emlékére és családjának támogatása érdekében szeptember 29-én, vasárnap országszerte több demonstrációt szerveznek Franciaországban. A fővárosban a megmozdulás 15 órakor kezdődött a Denfert-Rochereau-nál – írja az Origo.

A rendezvényt egy feminista szervezet és Claire Geromini kezdeményezte. 

A 19 éves lányt 2023 novemberében támadta meg egy férfi, akinek kiutasítási végzése volt érvényben. Az áldozat nemi erőszakot szenvedett el.

A szervezők szerint a tüntetés a Denfert Rochereau térre korlátozódik, ahol több felszólalás is várható, többek között az áldozatok családtagjai részéről.

A közösségi médiában a szervezők „méltóságteljes és tiszteletteljes megemlékezésre” hívnak. A párizsi rendőrfőkapitányság egyelőre nem tiltotta be az eseményt, de egy rendeletben engedélyezte a kamerás megfigyelést és képrögzítést. A hatóságok a közrend megzavarásától tartanak.

Egész Franciaországot megrázta a 19 éves diáklánynak a halála, akit egy marokkói migráns gyilkolhatott meg Párizs egyik luxusnegyedében. Kiderült, hogy a 22 éves migráns már nem is tartózkodhatott volna Franciaországban, az akadozó kiutasítási eljárások ugyanakkor ezt lehetővé tették.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2024. szeptember 28. 21:05
Gondolom már kezdik kiengedni a börtönökből a gyilkosokat, hogy legyen hely a tüntetőknek. Ilyen esetek után mindig meg kellene ölni egy politikust.
Potymog
2024. szeptember 28. 21:01
Az áldozat családja igazán beperelhetné azokat, akiket felelősség terhel azért, hogy ez a gyilkos szabadlábon garázdálkodhatott. Bírót, ügyintézőket .....
Zsolt75
2024. szeptember 28. 20:58
Plüssmacit A plüssmaci fontos.
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 20:56
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­s­­­z­­e­x­i­­ ­­­p­­u­n­­c­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!