Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Marco Rossi hallani sem akar az olaszokról

2024. június 07. 08:45

A magyar labdarúgó-válogatott olasz-magyar szövetségi kapitánya elmondta, miért szeretné elkerülni szülőhazája csapatát.

2024. június 07. 08:45
Telki, 2023. október 13.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Telki Edzõközpontjában 2023. október 13-án. Az Európa-bajnoki selejtezõsorozatban a nemzeti csapat Szerbiát fogadja a Puskás Arénában október 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitókép, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nemzeti csapatunk szakmai munkájának irányítója a sportitalia.com-nak adott interjújában természetesen a válogatott és a közelgő labdarúgó Európa-bajnokság volt a fő téma.  

– Az elmúlt évek során sokat fejlődött a csapatom, és bár voltak kisebb megtorpanások, egyértelműen felszálló ágban vagyunk

 – kezdte a beszélgetést Marco Rossi.

A csoportellenfeleinkről a következőket mondta el:

„Németország remek játékosokkal rendelkezik, körülbelül húsz olyan futballistája van, aki az elmúlt években a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga döntőjében szerepelt. Svájc már nem feltétlenül képviseli ugyanazt a színvonalat, de a nagy tornákra rendre összekapja magát, s az esetek többségében túléli a csoportkört. Fontos megjegyezni, hogy az elmúlt években gyakran felborítottuk a papírformát, már csak azért is, mert Szoboszlai Dominik melllett további hét topligás labdarúgóval is rendelkezünk”.  

Rossi azt is elárulta: az érzelmi részen kívül miért is szeretné elkerülni Olaszország csapatát az Eb-n? 

(Ha a mieink másodikként jutnának tovább a csoportból, nagy esély van arra, hogy a címvédővel kerülnénk össze; Luciano Spaletti együttese egyébként Spanyolországgal, Horvátországgal és Albániával küzd meg a továbbjutásért.)

„A Nemzetek Ligájában csak tőlük kaptunk ki, és emiatt nem jutottunk be a négyes döntőbe” – zárta rövidre érvelését a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. június 07. 09:30
CInte etikus...A magyarok jobbak voltak. Volt 1.5 hiba.
szintetikus
2024. június 07. 09:10
A kopasz digónak nagy volt a mellénye. :DDD Orbán Viktor bohóca ez a szenny is. :DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!