Üzent Szoboszlainak a Liverpool egykori legendás labdarúgója: „Hidd el, soha nem vagy túl öreg a tanuláshoz!”

2024. október 01. 18:32

John Aldridge erős véleménycikket írt a Liverpoolról és a magyar labdarúgóról.

2024. október 01. 18:32
Liverpool's midfielder Dominik Szoboszlai celebrates after scoring a goal during a pre-season club friendly football match between Liverpool and Real Betis at Acrisure Stadium, in Pittsburgh, Pennsylvania, on July 26, 2024.

Nyitókép: Kamil Krzaczynski /AFP

Markáns kijelentésekkel teli véleménycikket jelentetett meg a Liverpool Echo John Aldridge tollából a Liverpool FC-vel, és azon belül is elsősorban Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban. A 66 éves Aldrige nem akárki, 

az „Aldo” becenevű egykori ír labdarúgó az angol labdarúgóligák egyik legjobb támadója – egészen konkrétan teljes profi karrierje alatt 673 mérkőzésen 363 gólt szerzett, ebből 50-et a Liverpool FC mezében lejátszott 83 meccsen.

Az egykori Liverpool-játékos azzal kezdi írását, hogy jót mosolygott, amikor meglátta, hogyan reagált Szoboszlai arra, hogy a Wolverhampton elleni meccsen edzője lecserélte a mérkőzés 73. percében. A magyar labdarúgó némileg bosszúsan ingatta a fejét – pedig Aldridge szerint inkább hálásnak kellett volna lennia, hogy Arne Slot lecserélte, hiszen nem ez volt élete mérkőzése. „ Minden játékosnak vannak olyan meccsei, amikor nem megy jól a játék, és ez minden bizonnyal ilyen volt számára” – fogalmaz a szerző. 

Aldridge szerint méltánytalanok azok a gyakran elhangzó vélemények, miszerint Szoboszlai jobbnak tartja magát, mint amilyen valójában, de tény, hogy sokkal többre lenne képes, mint amilyen teljesítményt mostanában nyújt. 

„Amikor megérkezett, világklasszisnak tűnt, és szinte azonnal akklimatizálódott a Premier League-ben” – emlékeztet Aldridge, aki szerint a magyar labdarúgó elmúlt kilenc hónapja azonban sokkal gyengébbre skerült.

„Szoboszlaiból kivételes játékos válhat. Tényleg képes erre. Mindene adott, hogy minőségi játékos legyen a modern labdarúgásban” 

– hangsúlyozza a szerző.

A 10-es (támadó középpályás) szerepkörben Aldridge szerint egyelőre nem mozog természetesen, de úgy véli, a középpályásoknak több különböző szerepben is meg kell állniuk a helyüket, a legjobbak pedig szinte mindegyikben képesek jól szerepelni; Szoboszlainak és a Liverpoolnak ki kell találnia, hogy melyik poszt illik hozzá a legjobban.

John Aldridge szerint Szoboszlai egyértelműen nagy tehetség, és nem ok nélkül lett a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya ilyen fiatalon. De hozzáteszi, hogy a magyar középpályás még nem kész játékos, és meg kell értenie, hogy továbbra is fejlődnie kell. 

„Hidd el, soha nem vagy túl öreg a tanuláshoz!” – írja, mintegy Szoboszlainak szánt üzenetként. 

A cikk végén az egykori labdarúgó kitért arra is, hogy héten ismét pályára lép a Liverpool a Bajnokok Ligájában, a Bologna lesz a vendégük, amely nem a legveszélyesebb ellenfél, de véletlenül sem vehetik biztosra a győzelmet. Ezt bizonyította az előző idényben az Európa-ligában, Atalanta elleni otthon elszenvedett vereség – emlékeztet.

Szerinte az olasz középcsapat elleni mérkőzése egyáltalán nem tűnik könnyűnet – pláne annak fényében, hogy a Bologna annak ellenére, hogy egy játékosukat kiállították, döntetlent játszott az Atalantával a hétvégén.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000101
2024. október 01. 18:36
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­k­e­l­d­­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!