Tombol az antiszemitizmus Nyugat-Európában: „kellemetlen meglepetés” várta az izraeli válogatottat

2024. október 16. 15:01

Magyarországon ez nem fordult volna elő.

2024. október 16. 15:01
Israel's fans cheer for their team during the UEFA Nations League League A Group A2 football match between Israel and France at the Bozsik Arena in Budapest, Hungary, on October 10, 2024.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Az Olaszország–Izrael Nemzetek Ligája-mérkőzésen hazai szurkolók horogkeresztet ábrázoló zászlót emeltek fel a lelátón – szúrta ki a Sportal.

Mint ismert, a labdarúgó Nemzetek Ligája A-divíziójának 2. csoportjában Olaszország 4–1-re nyert Izrael ellen Udinében hétfőn.

A mérkőzést nézők előtt rendezték, és a lelátón egyes olasz szurkolók egy horogkeresztet ábrázoló zászlót helyeztek el, olykor pedig lengették is.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indított az ügyben.

A Mandiner is beszámolt róla, hogy tombol az antiszemitizmus Nyugat-Európában. Egy friss felmérés szerint Magyarországon egymillió főre vetítve öt antiszemita incidens történt 2023-ban, ami az osztrák aránynál huszonhatszor, a britnél tizenkétszer jobb. Magyarországon mindig nyugodtan játszhat az izraeli válogatott. Ezt jól példázza, hogy több meccsüket is minden probléma nélkül rendezték meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion8
2024. október 16. 17:20
"Magyarországon ez nem fordult volna elő" Jelen pillanatban lehet hogy nem. De amennyire felbaszta az emberek agyát a cionáci népirtás amit a magyar zsidók és a kormány büszkén támogat, ez a helyzet gyorsan változni fog
rugbista
2024. október 16. 17:16
Basszameg, a Puskásnak meszeltek, mehetünk bérbe Pozsonyba.
Akitlosz
2024. október 16. 17:04
Magyarországon a kutyát sem érdekelik Izrael meccsei, nemhogy a nézőket. Magyarok nem vennének jegyet egy ilyen meccsre.
Akitlosz
2024. október 16. 17:02
Semmiféle keresnivalójuk nincsen Európában. Izrael jogtalanul vesz részt az európai országok rendezvényein ázsiai országként. Magyarországon a magyarokat kihasználó, zéró toleráns, szemita hatalom van, amelyik kiszolgálja Izrael érdekeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!