Röpködnek az eurómilliók a magyar játékosokért: nem csak Szoboszlaiért hajlandóak zsebükbe nyúlni a sztárcsapatok

2024. október 18. 19:02

Bár a nyári Európa-bajnokság nem sikerült jól a magyar válogatottnak, a vártnál gyengébb szereplés sem tépázta meg igazán legjobb focistáink ázsióját.

2024. október 18. 19:02

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A szerző a Világgazdaság munkatársa.

Hogyan változott Szoboszlai értéke?

A hazai legdrágább játékosok listáját  továbbra is Szoboszlai Dominik vezeti. A válogatott csapatkapitányát tavaly nyáron 70 millió euróért szerződtette a Liverpool, ezzel a klub történetének negyedik legdrágább igazolása lett. Kloppnál alapember volt, sokszor jól is futballozott, a szezon második felében sérüléssel küzdött és a formája is visszaesett, az idén nyári edzőváltás sem rontott a helyzetén.

Az új tréner, Arne Slot is számít rá, nyolcból hét bajnoki meccsen pályára lépett, a hétből hat alkalommal kezdő volt, négyszer pedig végigjátszotta az aktuális találkozott. Gólpasszból a mostani idényben kettőt jegyez gólokkal egyelőre adós marad, a BL-ben viszont betalált a Milan kapujába. 

Szoboszlai eljesítménye nyomán piaci értéke közel egy éve nem változott,  jelenleg 75 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

Mi a helyzet Kerkez Milossal?

A rangsor második helyére nemzeti csapatunk fiatal tehetsége, Kerkez Milos ért oda. A 20 esztendős szélsőhátvédért 2023 nyarán 17,87 millió eurót csengetett ki a Bournemouth a holland AZ Alkmaarnak. Kerkez remekül teljesít, tavaly huszonnyolc bajnokin szerepelt, a mostani szezonban pedig hét találkozón szavazott neki bizalmat Andoni Iraola. A szerbiai születésű védő több angol élcsapat érdeklődését is felkeltette, az utóbbi hetekben az Arsenallal, a Chelsea-vel, a Liverpoollal és a Manchester Uniteddel is hírbe hozták.

A Bournemouth is hajlandó lenne megválni egyik legkeresettebb labdarúgójától, de bárki is lesz a befutó, mélyen a zsebébe kell nyúlnia:

bár Kerkezt a Transfermarkt 20 millió euróra becsüli, sajtóhírek szerint 50 millió euró körüli összeget is elkérhet Kerkezért jelenlegi kenyéradója.

Sallai már a dobogó harmadik helyén

A képzeletbeli dobogó harmadik helyét Sallai Roland foglalja el 14 millió eurós becsült értékével. A támadót 2018 nyarán 4,5 millió euróért igazolta le Ciprusról a Freiburg. A Bundesliga-csapatnál több jó idényt is produkált, az utóbbi időben viszont már kevesebb lehetőséget kapott, így nemrégiben váltásra szánta el magát:

szeptemberben a Galatasaray 6,65 millió eurót fizetett Sallaiért a németeknek.

Sallai egyelőre jobbára csereként szerepelt a Galatánál, a válogatott legutóbbi meccsein viszont kiváló formában futballozott, ráadásul az egyik posztriválisa, Baris Alper Yilmaz sérüléssel bajlódik, így nem lenne meglepő, ha a közeljövőben több játékperc jutna neki a török sztárgárdában.

Willi Orbánnak sem kell szerénykednie

Negyedik a listán a válogatott és az RB Leipzig védelmének oszlopa, Willi Orbán 10 millió euróval. Orbán évek óta vezére és kulcsjátékosa a Bundesliga egyik élcsapatának, és bár a múlt szezonban a bajnoki meccsek közel feléről hiányzott sérülés miatt, változatlanul a legpiacképesebb magyar futballisták közé tartozik.

A legnagyobb értékvesztést Szalai Attila produkálta, aki két éve a Fenerbahcénál igazi sztárnak számított, kirobbanthatlan volt a csapatból, imádták a szurkolók is, értékét akkor 14-15 millió euró környékére lőtte be a Transfermarkt, és játékjogáért ehhez közeli összeget, 

12,3 millió eurót utalt át a törököknek a Hoffenheim.

A kék-fehér együttesben viszont mindössze négy mérkőzés jutott neki a múlt szezonban, januárban kölcsön is adták Freiburgba, de ott is csak három találkozón vetették be. A nyári holtidényben visszatért Hoffenheimbe, de eddig egyetlen bajnokin sem játszott, így az őszi válogatott meccsekre már Marco Rossi sem küldött neki meghívót. Mellőzése nyomán piaci értéke is drasztikusan visszaesett, jelenleg mindössze 2 millió euróra taksálják.

Balogh Botond is egyre fontosabb szerepet kap a Serie A-ban

Szalaival ellentétes utat járt be Balogh Botond, aki egyre fontosabb szerepet kap a nyár óta már Serie A-s Parmában. Idén nyolcból hét bajnokin adott neki lehetőséget Fabio Pecchia vezetőedző, négy összecsapást végigjátszott a 22 esztendős védő, összesen 582 percet töltött a gyepen, a Milan elleni bravúrgyőzelem során különösen jól futballozott.

2023 decemberében még csak 900 ezer eurót ért, most már ennek közel háromszorosára, 2,5 millió euróra értékelik, több komoly kérő, köztük élcsapatok is érdeklődtek iránta a közelmúltban.

Az angol Brighton mellett állítólag a német bajnok Leverkusen és az olasz bajnoki címvédő Inter is szerette volna a soraiban tudni, jóllehet, a menedzsere szerint a mostani idény végéig nagy valószínűséggel a Parma alkalmazottja marad.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 18. 19:45
🥰 m.youtube.com/shorts/vnbtJ5lh9DU
sexykitty-5000117
2024. október 18. 19:07
🍓 ️ ­É­r­t­­é­k­e­­­l­d­­ ­­­a­ ­s­­z­e­­­x­­­i­ ­­­p­­u­n­­­c­­­i­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Pandaka pygmaea
2024. október 18. 19:05
Már látom jönni a tiszásdékásjobbikosmihazánkos csürhét, hogy ottatásegésségügy, meg hogy a miadónkból. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!