Rendkívüli!

Magyar Péter vezérigazgatóként tízmilliós megbízásokat adott a cégnek, amelyik az öccsét fizette

Nem hallgatott Marco Rossira – mégis lehet visszaút a magyar válogatott futballista számára?

2024. október 08. 10:48

Az első felnőtt válogatott mérkőzésén gólt szerző fiatal támadó végre klubot váltott.

2024. október 08. 10:48
KERKEZ Milos; NÉMETH András
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Kovács Tamás

***

Németh András még 2022 novemberében, a Luxemburg elleni barátságos mérkőzésen (2-2) mutatkozott be az A-válogatottban, a debütálás igazán emlékezetesre sikeredett, hiszen beállása után 10 percre sem volt szüksége ahhoz, hogy gólt szerezzen. 

Ezt követően az Észtország elleni barátságos találkozón(1-0), valamint a Bulgária (2-2) és a Montenegró (3-1) elleni Eb-selejtezőkön is lehetőséget kapott Marco Rossitól, ám miután klubjában, a Hamburgban jobbára csak a kispadon kapott helyett, kiszorult a válogatott keretből is. 

A szövetségi kapitány már ekkoriban azt javasolta neki: váltson klubot, hogy minél több játéklehetőséghez jusson, hiszen e nélkül esélye sem lesz az újabb meghívóra, az A-válogatottba.

 A támadó hosszas huzavona után idén nyáron váltott: a Münster csapata vette egy évre kölcsön, és jelenleg az utánpótlás-válogatottal készül az immár tét nélküli Eb-selejtezőkre.

Mint ahogy a még mindig csak 22 éves játékos az m4Sportnak adott interjújában elmondta, ezeken a tétmérkőzéseken mindenkinek elsősorban önmagának kell bizonyítania, és „fel tudjuk mérni, hogy csapatszinten hol állunk a nemzetközi mezőnyben”.    

NÉMETH András
Németh András újra boldog: klubcsapatában rendszeresen játszik, így újra esélye van arra, hogy Marco Rossitól is meghívót kapjon Fotó: MTI/Kovács Tamás

Németh András számára e két selejtező (mivel kiöregszik), egyben a búcsút is jelenti az U21-es mezőnytől, így innentől kezdve teljes erővel az A-válogatottra fókuszálhat! Ebből a szempontból döntő változás, hogy a következő szezont – mint már említettük – a német másodosztályú Münsternél tölti. Minderről a következőket mondta el az ifjú tehetség: 

„Jól érzem magam, nagyon fontos, hogy megbíznak bennem, az utóbbi hetekben folyamatosan a kezdőcsapatban játszom, élvezem a vezetőedző bizalmát, mint ahogy a játékot is. 

Őszintén bevallom: szükségem is van erre, hiszen a hamburgi utolsó félévemet (amikor alig játszottam), mentálisan elég nehezen dolgoztam fel”. 

Németh számára a hosszú távú cél az A-válogatott, ezzel kapcsolatban egy tömör fogadalmat is tett:

„Mindent beleteszek a Münsternél, a legtöbbet ki szeretném hozni a játékomból, és remélem, hogy már a következő válogatott összetartásra az A-keretbe kapok újra meghívót!”

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2024. október 08. 13:20
Ki ez az Idris Elba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!