Mi történik a Rossi-csapattal? Szalai Ádám után Gera és Dárdai is a válogatottban

2024. október 07. 16:58

Ismét változott a nemzeti együttes, nem is egy helyen és számos ismert névvel.

2024. október 07. 16:58
null

Nyitókép: Facebook/MLSZ

***

Több változás történt kényszerű okokból a magyar labdarúgó-válogatott október elsején kihirdetett keretében. Marco Rossi a Hollandia elleni hazai és a Bosznia-Hercegovinával szembeni idegenbeli Nemzetek Ligája csoportmérkőzések előtt álló együttesben eleve nem számolhatott Gulácsi Péterrel, miután az első számú kapus idén nem kíván játszani Magyarország színeiben. Azóta kiderült, hogy több, a 24 tagú keretbe meghívott játékos nem állhat a szövetségi kapitány rendelkezésére. 

Ezt is ajánljuk a témában

Három mezőnyjátékos kimaradása is felülírja az olasz-magyar szakember eredeti elképzelését. 

Sérülés miatt nem csatlakozott a válogatotthoz a Bournemouth szélső védője (Rossi három belső védős rendszerében bal oldali középpályása), Kerkez Milos, a jobb oldalon hasonló szerepkörben számításba vett Nego Loic és az Újpest FC támadó középpályása, Horváth Krisztofer. Ketten közülük kifejezetten alapembernek számítanak a 60 esztendős trénernél. A kialakult helyzetben gyors döntést kellett hozni, s végül mindannyiuk helyett hívott be valakit. 

Kerkez helyett az inkább a támadásokban hatékonyabb, évek óta kimaradt, immár az angol harmadosztályú Boltonban szereplő Schön Szabolcs kap lehetőséget. Horváth (és akár a Kerkez-Nego duó) alternatívája, „dublőre” lehet a bal- és a jobb oldalon is bevethető Ifjabb Dárdai Pál (Hertha BSC). 

 

Nego posztján egy meglepetésember, Gera Dániel mutathatja meg az összetartáson, mitől olyan meghatározó Diósgyőrben, ahol a jó védekezés mellett gólerős is. 

Schönnel és Dárdaival szemben a DVTK jelenlegi, az MTK, a Ferencváros és a Puskás Akadémia korábbi – akkor még – támadója 29 évesen újoncnak számít – 10 éve játszott az U21-es csapatban, s most érkezett meg a felnőttekhez. Büszkék is rá Borsodban...
 

 

Nem csak a játékoskeret, a stáb is változott. Marco Rossi a sokszor segítségül hívott Gera Zoltán után egy másik válogatott-legendát vett be a stábjába. A Honvéd vezetőedzői tisztségét elfogadó Laczkó Zsolt pályaedzői pozícióját Szalai Ádám "örökölte" meg. A Rossi éra középső fázisában csapatkapitányként is funkcionált csatár különösebb edzői tapasztalat nélkül, de azzal az előnnyel vág neki a munkának, hogy jól ismeri Szoboszlai Dominikéket, s ők is Szalait. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000105
2024. október 07. 19:14
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­s­­z­e­x­­­i­­­ ­p­­u­­­n­c­­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
herden100
2024. október 07. 17:30
Hm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!