Megmenekülhet a világbajnok francia középpályás karrierje

2024. október 04. 20:45

Paul Pogbát, a Juventus labdarúgóját 2023 nyarán tiltották el négy évre doppingolásért, most azonban megkegyelmezhet neki a Nemzetközi Sportdöntőbíróság.

2024. október 04. 20:45
Juventus v Bologna FC - Serie A TIM

Nyitókép: Alberto Gandolfo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken négyről másfél évre csökkentette Paul Pogba világbajnok labdarúgó doppingolásért kapott eltiltását. A CAS azt is közölte, hogy tavaly szeptember 11-étől számítja a büntetést.

 A Juventus francia futballistájától 2023. augusztus 20-án, az Udinese elleni bajnoki mérkőzés után vettek mintát, amelyről kiderült, hogy az állóképesség növelésére használt szintetikus tesztoszteront tartalmaz.

Akkor felfüggesztették a játékengedélyét, és ügynöke közölte: Pogbának soha nem állt szándékában megszegni a szabályokat. A 81-szeres válogatott középpályás – akinek a szerződése a Zebráknál 2026 júniusában jár le – azt elismerte ugyanakkor, hogy olyan táplálékkiegészítőt fogyasztott, amelynek mellékelt tájékoztatója utalt a készítmény teljesítményfokozó jellegére. 

A 31 éves futballistát az olaszországi illetékes hatóság februárban tiltotta el négy évre, de az ítélet után Pogba rögtön jelezte, hogy fellebbez a CAS-nál.

(MTI/Mandiner.hu)

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 04. 20:47
🍓 ️ ­É­r­­t­é­k­e­­­l­­d­­ ­­a­­ ­s­z­e­­­x­­­i­ ­p­­­u­­n­­­c­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!