Megint kikapott a Loki, most akkor mi lesz Máté Csabával?

2024. október 26. 20:51

Ötödik meccsét veszítette el zsinórban a Debrecen labdarúgócsapata az NB I-ben a Fradi volt edzőjével, aki a héten ultimátumot kapott a vezetőktől.

2024. október 26. 20:51

Nyitókép: dvsc.hu

 

Szombaton tovább folytatódott a DVSC mélyrepülése, a Loki az NB I 11. fordulójában 2–0-ra kikapott a Fehérvár FC otthonában. Ez volt a debreceniek ötödik veresége zsinórban, amire példa legutóbb a 2012/13-as bajnokságban volt példa. A múlt heti, Paks elleni megalázó, 5–0-s hazai zakó után a klubvezetés kitartott az edző, Máté Csaba mellett, de azt várta el, hogy a csapat nyerjen Fehérvárott, illetve a Mezőkövesd elleni kupameccsen is, ellenkező esetben „a klub a játékosok és az edzők előre meghatározott, bizonyos célok elérése esetén járó keretéből egy konkrét összeget visszatart”. A két találkozó után pedig mérleget vonnak a szakmai stáb munkájából.

Ezt is ajánljuk a témában

Nos, nem hatott az ultimátum, az első akadályt nem sikerült megugrani, megint gyenge játékkal kapott ki a Loki, Mátéval már ötödször egymás után. 

Amúgy a Fehérvár is rossz sorozatban volt, mivel zsinórban négy tétmeccset vesztett el, de most kapóra jött számára, hogy a DVSC még ennél is nagyobb hullámvölgyben van. A Vidi Nejc Gradisar duplájával könnyedén nyerte meg ezt a bajnokit. A Debrecen most is hitehagyottan és elképzelés nélkül futballozott. A találkozó után Máté nem mondott le, s bízik benne, hogy kemény munkával megfordul csapata szerencséje.

„Vegyes érzéseim vannak. Feszült meccs volt, mindkét csapat feszülten játszott. Az első gól meghatározó volt, mindig megnyugtatja azt, aki szerzi. Sajnos nem mi szereztük. A második félidőben voltak helyzeteink, de a góllövéssel hadilábon állunk. Küzdeni tudásban javult a csapat, több helyzetünk is volt, de ez ma kevés volt. Több volt ebben, mint a Paks elleni meccsben, de nehéz ilyenkor a pozitívumokat keresni. A Fehérvár ellentámadásiban volt veszély, de akkor nekünk már rizikót kellett vállalni. A mi helyzetünkben mindegy, hogy 2–1 vagy 3–0 az állás, menni kell előre” – mondta az M4 Sportnak a meccs után a DVSC vezetőedzője.

A Fehérvár nyerte a hullámvölgyben lévő csapatok csatáját szombaton a DVSC ellen
Fotó: dvsc.hu

Most akkor jönnek a szankciók, s Máté Csaba vajon marad-e? 

Sok debreceni szurkolóban felmerült ez, főleg az utóbbi kérdés. Nagy valószínűséggel a jövő heti, Mezőkövesd elleni kupameccset megvárják még a vezetők, s csak utána döntenek a Fradi volt edzőjének sorsáról. De könnyen lehet, hogy ez volt Máté utolsó NB I-es mérkőzése a Debrecen kispadján. A Loki tizenegy forduló alatt mindössze hét pontot gyűjtött, s továbbra is csak a 11. a tabellán.

 

NB I, 11. forduló:

Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK 1–1

Fehérvár FC–Debreceni VSC 2–0

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza-2
2024. október 26. 22:11
m.csabesz éppen 0lyan futballgyilk0s kretén patkány,mint az ősszes hazai szaki minden 0sztályban, minden k0r0sztálynál s0k évtizede.
Reszelő Aladár
2024. október 26. 21:59
Hát, a Fradinál nem tudott kikapni, úgy tűnik Debrecenben meg még egy X sem jön össze. A verhetetlenség nimbusza viszont teljesen oda.
sexykitty-5000126
2024. október 26. 20:55
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­k­­­e­l­­­d­­­ ­­a­­ ­­­s­z­e­­x­­i­ ­p­u­­­n­­c­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!