Már a hétvégén elköszönhetnek Máté Csabától

2024. október 25. 15:14

A négy vereséggel kezdő debreceni vezetőedző nem mond le, és nem is él a vezetőség által ráruházott jogkörrel… Ha nem nyer a hétvégén Fehérvárott, akkor új edzőt kereshet a Loki.

2024. október 25. 15:14

Nyitókép: dvsc.hu

 

Borzalmasan szerepel a szeptemberben kinevezett Máté Csabával a DVSC labdarúgócsapata. A szakembernek négy NB I-es bajnoki meccsből négy vereség a mérlege Debrecenben, a csapat pedig visszacsúszott a kiesőzónába. A múlt hétvégén, hazai pályán 5–0-s vereséget szenvedtek a Pakstól, a mérkőzés után a szurkolók elégedetlenségüknek hangot adva levetették a mezt a játékosokkal.

A klub egyelőre kitart Máté mellett, s hétfőn közleményt adott ki, melyben megerősítették pozíciójában az edzőt, 

de a következő két mérkőzés, a Fehérvár elleni bajnoki és a Mezőkövesd elleni hétközi kupameccs után újra mérleget vonnak a szakmai stáb munkájából, addig visszatartják a játékosok és a stáb prémiumának egy részét.

„A hétvégi kezdőcsapatban biztosan lesz változás, de olyan jellegűre, hogy valakit elküldünk a második csapathoz, ezen a héten nem kell számítani, ez a jövő hét kérdése lehet. Eddig is szerettünk volna nyerni, most is úgy megyünk a pályára, hogy győzni akarunk, nem helyez ránk extra nyomást, de tisztában vagyunk vele, két milyen fontos mérkőzés előtt állunk. Most az a fontos, hogy megtaláljuk azt a tizenegyet, amely kellő motivációval, szenvedéllyel megy a pályára, mert ez is hiányzott a legutóbbi mérkőzésen” – mondta az M4 Sportnak a debreceni vezetőedző.

Máté azt is elárulta, a Paks elleni súlyos vereség után hogyan tettek rendet a fejekben.

„Vasárnap volt egy kritikus hangnemű beszélgetés a szakmai stáb és a csapat között. Szembesítettük a játékosokat olyan problémákkal és hibákkal, amiket egyénileg elkövettek. 

Ezt általában négyszemközt tesszük meg, most mindenki előtt, így azért másképp csapódik le a kritika, amire reagálniuk is kellett, s ők is elmondhatták a véleményüket. A beszélgetés hosszan tartott, fontosnak tartottam, hogy ők is mondják el, mik a meglátásaik. Azt gondolom, meglesz ennek a hozadéka, az első jelek edzésen már mutatkoztak, de természetesen a mérkőzés árulja majd el, mennyire sikeres a felkészülés. Remélem, ez az őszinte megnyilvánulás pozitív energiákat mozgósít, de természetesen futballtéren is javulnunk kell, nem elég csak mentális téren. Labdabiztosabbnak kell lennünk, többet kell birtokolnunk a labdát és koncentráltabbnak kell lennünk a védekezésben. Az ellenfélnek minden egyes labdáért meg kell szenvednie ellenünk, ez nagyon hiányzott a Paks ellen. Ami nagyon fáj, hogy azt éreztem, sok játékos korán feladta azt a meccset” – véli a szakember.

Sokakat talán meglephetett a debreceni szurkolók közül, hogy a Paks elleni súlyos vereség után Máté Csaba nem mondott le, 

de ha már maradt, akkor miért nem élt a vezetőség által ráruházott jogkörével, miért nem vágott rendet az öltözőben, s nem küldött el több gyengén teljesítő játékost a második csapatba. A Vidi elleni szombat délután bajnoki meccs vízválasztó lesz a szakember és a DVSC kapcsolatában. Egy újabb vereség után szinte biztos, hogy kirúgják.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!