Megérkezett az UEFA súlyos büntetése: kitiltották a Ferencváros szurkolóit

2024. október 17. 13:49

Nem akármiért marasztalta el a magyar bajnokot a fegyelmi testület.

2024. október 17. 13:49
null

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

***

Nem elég a szakadó eső és a fájó vereség, még utólag is kapott egy gyomrost a Ferencváros labdarúgócsapata. Az Európa-liga rajtján 2-1-es vereséget szenvedett együttest több okból is elmarasztalta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága. A csapatot és a stáb tagjait helytelen magatartással vádolta meg a testület, amely nem részletezte, mi a problémája. Csupán annyit írt, hogy 6 vagy több játékos és a hivatalos személyek közül valakik követtek el vétséget. Mindezekért 9 ezer eurós (3,6 millió forintos) pénzbírságot szabott ki.

A brüsszeli stadionban okozott károkért (4 szék és egy wc összetörése) további 10 ezer 500 eurót kell befizetnie az FTC-nek, amelynek 30 napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a helyreállítás ügyében a belga klubbal.

A legsúlyosabb szankciót azért szabta ki az UEFA, mert a mérkőzés alatt különböző tárgyakat dobtak be a pályára a magyar szurkolók, akik pirotechnikai eszközöket, tűzijátékot is használtak. A 40 ezer euró (16 millió forint) büntetés sem csekély, halmazati büntetésként azonban drasztikus lépésre szánta el magát a döntéshozó bizottság: 

Megtiltjuk a Ferencvárosi TC-nek, hogy jegyet biztosítson a következő idegenbeli Európa-liga-mérkőzésére. Ezt a tilalmat a határozat keltétől számított két évre felfüggesztjük” 

– áll az UEFA határozatában.

Magyarul, még egy rossz húzás, és a felfüggesztettből letöltendő büntetés lesz. A Ferencváros október 24-én a francia Nice-t fogadja, majd Hamburgban, a Dinamo Kijev ideiglenes otthonában lép pályára, december 12-én Szalonikiben, a PAOK vendége lesz. Remélhetőleg a Fradi-szurkolók is elutazhatnak Görögországba!

ZACHARIASSEN, Kristoffer
Kristoffer Zachariassen a fejét fogta, a brüsszeliek két gólt szerezve nyertek. Az UEFA a pénzbírságokat szórta az Anderlecht-Ferencváros labdarúgó Európa-liga meccs után
Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
t-a-bandi
2024. október 17. 15:45
Kubatov csőcseléke.
sexykitty-5000116
2024. október 17. 15:44
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­k­­e­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­­­x­­i­ ­­p­­u­­­n­c­­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
bagoly-29
2024. október 17. 15:39
A kedves kurva anyjukat s Csányinak is Ceferinnel együtt! Hol kerül Európában négy staídionbeli szék és egy wc kagyló tizezuer euróba? A többiről már ne is beszéljünk.....
gilou-au-clavier
2024. október 17. 14:57
Nagyon helyes. Tetves butaházysta huligáncsőcselék, szégyent hoznak az országra, hiába szoktatta rá Kubatov őket, hogy négereknek tapsikoljanak és tegyék be a fekete BLM-csíkot a lengetett rongyaikba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!