Kérdéses Guardiola jövője a Manchester Citynél

2024. október 26. 16:00

Az angol sajtó szerint nagyon úgy néz ki, hogy a nyáron távozik a bajnokcsapat katalán sikeredzője.

2024. október 26. 16:00

Nyitókép: Oli Scarff/AFP

 

Az elmúlt nyolc évben hat bajnoki címet, kettő FA-kupát, két angol Szuperkupát, egyszer Bajnokok Ligáját és egy európai Szuperkupát nyert Josep Guardiolával a Manchester City. Vitathatatlanul ő a klub történetének legsikeresebb edzője, ám egyszer minden kapcsolat véget ér. Az angol sajtó szerint akár a jövő nyáron bekövetkezhet, hogy az olimpiai bajnok egykori labdarúgó távozik a Citytől.

Az biztos, hogy a szezon végén komoly változások jöhetnek a manchesteri kékeknél, a csapatnál 12 éve dolgozó Txiki Begiristain sportigazgató biztosan megy, ezt ő maga jelentette be, de a sikeredző Pep Guardiola távozása sem kizárható. Ezt a hírt támasztja alá az is, amit a katalán menedzser nyilatkozott, 

szerinte az új stáb szembenéz majd kihívásokkal, de a klub nem jut majd a városi rivális Manchester United sorsára, 

ahol Sir Alex Ferguson távozása óta a vezetőség sorra hozta a rossz döntéseket. Guardiola állítja azonban, hogy a City drukkereinek nem kell attól tartani, hogy csapatuknál hasonló helyzet állna elő, ha ő már nem lesz ott – írja az Eurosport.

„Nem tudom, mi történt a Unitednél. Abban viszont biztos vagyok, hogy itt stabilitás van, lesz. Tudom, hogyan működnek a dolgok. Nem lenne jó jel a klubra nézve, ha egyetlen ember távozása után bezuhanna a csapat. Lehet, hogy a vezetőség fog hibákat elkövetni, de biztos vagyok benne, hogy azokat utána egyből javítják is. Tudják, mit csinálnak” – nyilatkozta a szombati, Southampton elleni bajnokija előtt az edző.

A szakember szerint a stabilitás a Citynél nem tőle vagy a sportigazgatótól, hanem egy szinttel feljebbről ered.

„Ha a dolgok rosszra fordulnak, a tulajdonosok egyből találnak majd megoldást. 

Türelmesek és nyugodtak lesznek, tudják majd, mit kell csinálni. Txiki tizenkét éve van itt, teljesen érthető, ha vele vagy az én esetemben úgy néz ki, nem szabadna távoznunk, de nyilván mi is léphetünk tovább. Az élet is megy tovább” – véli Guardiola, aki arról azért nem beszélt, hogy jelenleg a City arab tulajdonosi körének is megvannak a maga problémái a Premier League-gel folytatott hosszú jogi harcban. A mester azt viszont elismerte, hogy a leendő új edzőnek és sportigazgatónak szembe kell majd néznie néhány kihívással. A City keretében ugyanis sok a harminchoz közeli vagy épp azon túl is lévő kulcsjátékos, a csapat jelenlegi formájában inkább tűnik egy utolsó nagy menetre készülő régi gárdának, mint a jövő domináns klubjának. A klubikon Kevin de Bruyne szerződése például az idény végén szintén lejár majd, amerikai források szerint pedig az MLS-ben jövőre debütáló San Diego szeretné megszerezni a belga sztárt. A középpályán ráadásul nem csak őt, hanem a súlyos sérülést szenvedő Rodrit is pótolni kéne.

„Minden nyárnak úgy kezdjük el a munkát, hogy minden rendben van, aztán bekopogtat két-három játékos, hogy ő nem játszik eleget, nem boldog és távozni szeretne. Meg persze ott vannak a korosabb játékosok, meglátjuk, velük mi lesz. Szóval, sosem egyszerű a helyzet, még ha kívülről úgy is tűnik” – zárta Guardiola.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2024. október 26. 16:30
MANDINER! Miért kussolsz a Lakatos Márk gyalázatos bűncselekményeiről? Ábrahám Róbert azt kéri, mindenki vigyen magával egy gyerekcipőt, vagy egy mécsest, üzenve, hogy ezek a borzalmas tettek nem lesz eltussolva! 18:00-kor Batthyány SPAR! Lakatos Márk ellen brutális vádak merültek fel gyermekprostitúcióval kapcsolatosan. Amióta Ábrahám Róbert megszellőztette ezt a mocskos ügyet, az egész dollárbaloldal és az érintettek hallgatnak. Információk szerint Lakatos Márk elmenekült az országból és minden hivatalos esményt, melyen részt vett volna, lemondott.
Ízisz
2024. október 26. 16:26
Ízisz 2024. október 26. 16:21 • Szerkesztve Z. "Lakatos Márk háza előtt tüntetnek ma (Videó) Videók A Vadhajtásokon 2024. október 26. - 14:02 Ma este 18 órára Lakatos Márk háza elé hívja Ábrahám Róbert mindazokat, akiknek elegük van abból, hogy gyermekvédőt játszó celebek gyerekeket ronthatnak meg, egyelőre úgy tűnik, következmények nélkül. A megmozdulás helyszíne a Batthányi tér, ahol Ábrahám Róbert állítása szerint átadták Lakatosnak a vallomást tett fiatalkorú intézetis fiút, ahonnan Ábrahám szerint felvitte a lakásába, hogy egy pár cipőért a kedvére használja. TEHÁT! 18:00-kor Batthyány SPAR!" Öt napja robbant ki a botrány, itt még semmi hír róla!!! Már a Paláverben is erről beszélnek!!! Lakatos már nincs az országban!!! Aki teheti menjen tüntetni!!! Az ügyészségen vannak a dokumentumok!!! 💯❗
Interista
2024. október 26. 16:25
Akkor bukik a Man. City ? A sok pénzügyi mismásolás bukáshoz vezet. Ezt jelzi előre Guardiola távozási szándéka. Lehet, hogy jó néhány évre el fog tűnni a foci térképéről a Manchester City. Arabok játszottak a tűzzel és most meg égnek.
sexykitty-5000126
2024. október 26. 16:05
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­k­e­­­l­­­d­ ­­­a­ ­­s­­z­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­c­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!