Jackie Channek nevezte ellenfelét a labdarúgó, rasszizmusért eltiltotta az UEFA

2024. október 08. 19:55

Az ellenfél csapata még örült is a döntésnek.

2024. október 08. 19:55
Como v Brescia - Serie B

Nyitókép: Tiziano Ballabio / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Como védőjét, Marco Curtót 10 mérkőzésre eltiltották, amiért a Wolverhampton Wanderers elleni, júliusi felkészülési mérkőzésen rasszista módon bántalmazta a dél-koreai csatárt, Hwang Hee-Chan-t – számol be az ESPN.

A Como közölte, hogy Curto „Jackie Chan”-ként emlegette Hwangot, miután hallotta, hogy a Wolves játékosai a csatárt a becenevén, „Channy”-ként szólították.

„Ami a klubunkat illeti, játékosunk nem mondott semmit sem becsmérlő módon” – közölte a klub. „Csalódottak vagyunk, hogy egyes Wolves-játékosok reakciója miatt az esetet túlságosan felfújták” – tették hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Marco Curto játékost diszkriminatív viselkedésért felelősnek találták, és 10 mérkőzésre szóló eltiltással büntették” – mondta a FIFA szóvivője.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2024. október 08. 21:23
Ennyi mimózát. Mint a buzik. Mindenre megsértődnek.
74bro
2024. október 08. 21:11
Dél-Koreát sötét bőrű emberek a világ egyik legrasszistább országának tartják. Egyébként is, sehol Európában nem tapasztalhat senki olyan nyílt rasszizmust mint kelet Ázsiában. Ha nem vigyázunk, az egész euroatlanti régió rasszista leszámolás áldozatává válik. Térdeplés, önmarcangolás csak rosszabbít a helyzeten, olyan, mintha szalonnával kennénk be a bárányt, hátha akkor nem bántja a farkas.
sexykitty-5000106
2024. október 08. 21:09
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­­k­e­­­l­­­d­ ­a­­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Málaga21
2024. október 08. 21:07
Ezek barmok. Tíz meccs bazmeg. Ha lerúgom az ellenfél fejét, az max három.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!