Íme, Marco Rossi kezdőcsapata Bosznia-Hercegovina ellen!

2024. október 14. 09:21

A szövetségi kapitány építhet a hollandok ellen bravúrosan ikszelőkre, de frissítenie is kell.

2024. október 14. 09:21
VARGA Barnabás; ROSSI, Marco; FIOLA Attila
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Illyés Tibor

***

Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt, a hétfőn a 70. találkozójával az Aranycsapat legendás szövetségi kapitányát, Sebes Gusztávot maga mögött hagyó, az örökranglistán a második helyre fellépő Marco Rossi (a listát Baróti Lajos vezeti 117 találkozóval) a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón többek között elmondta:

 természetesen a győzelemre készíti fel a csapatot, de az egy pontnak is örülne, hiszen így a magyar válogatott a riválisa előtt maradna a csoportban.

Az már a találkozó előtt biztos, hogy lesz változás a magyar csapatban: a könnyebb combsérülést szenvedő Dárdai Márton nem játszik, akinek azért nem az olasz Parmában remekül teljesítő és éppen ezért kapóssá váló (a hírek szerint többek között az angol Brighton, az olasz Internaszionale és a német Bayer Leverkusen is a kérők között van) Balogh Botond lesz a helyettese, mert a 22 éves futballista „csupán vasárnap edzett először, így kockázatos lenne a szerepeltetése”. 

DIBUSZ Dénes
Dibusz Dénes bravúrjaira Boszniában is nagy szükség lesz! Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Éppen ezért nem túlságosan nagy kockázat kijelenteni, hogy Dárdai Mártont a Hollandia ellen éppen a német Hertha BSC légiósa helyére beálló Botka Endre helyettesíti majd, így a magyar válogatott a következő összeállításban léphet pályára Bosznia-Hercegovina ellen:

Dibusz Dénes – Botka Endre, Willi Orbán, Fiola Attila – Bolla Bendegúz, Nikitscher Tamás, Schäfer András, Nagy Zsolt – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik – Varga Barnabás.

Érdekesség, ez a csapat csupán egy helyen tér el a budapesti magyar – bosnyák találkozó összeállításához képest, mégpedig azért, mert a találkozó előttt két nappal Újpestre igazoló Fiola Attila nem kapott meghívást a keretbe.

A hétfő este 20.45-kor kezdődő találkozó jelentőségét igazolja: az UEFA az egyik legjobb európai játékvezetőre, az angol Anthony Taylorra bízta a dirigálást.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. október 14. 09:37
"így a magyar válogatott a következő összeállításban léphet pályára Bosznia-Hercegovina ellen:" Szóval akkor ez a mandiner kezdőcsapata, nem Rossi-é, ahogy a címben hazudtátok! Kapjátok be!
survivor
2024. október 14. 09:29
1 pont azért min.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!