Ilyen sem volt még: magyar kosaras lehet bajnok az Egyesült Államokban

2024. október 11. 16:35

Ráadásul győzelemmel kezdte a nagydöntőt.

2024. október 11. 16:35

Nyitókép: Elsa/Getty Images

 

Juhász Dorka történelmet írhat Amerikában, ő lehet az első magyar kosárlabdázó, aki bajnokságot nyer Amerikában. A 24 éves magyar játékos csapata, a Minnesota Lynx hosszabbítás után 95–93-ra nyert a New York Liberty vendégeként az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) döntőjének első, magyar idő szerint pénteken hajnalban rendezett mérkőzésén. A mérkőzésen telt ház volt a Braclays Centerben, ami 17 ezer 732 nézőt jelent. Számunkra némi szívfájdalom, hogy válogatott játékosunk nem lépett pályára ezen a meccsen.

„Nagyon örülök, hogy eddig eljutottunk, hogy a második profi évemben döntőt játszhatok, büszke vagyok a csapatra és magamra is.

Idén kevesebb lehetőséget kapok, mint az előző évben, de így is jól érzem magam. A döntő favoritja a New York, megnyerték az alapszakaszt, minket pedig a rajt előtt a kilencedik helyre rangsoroltak… Nem baj, mi vagyunk az esélytelenebbek, pedig négyből háromszor megvertük őket az alapszakaszban. Persze a döntő az más téma, fizikális meccseket várok, s remélhetőleg tudunk nyerni! Én készen állok, minden találkozóra úgy készülök, hogy ha lehetőséget kapok, tudjak hozzátenni a csapat játékához” – mondta Juhász Dorka a Nemzeti Sportnak még a finálé előtt.

A Lynx a WNBA történetének egyik legnagyobb feltámadását produkálta ezen a mérkőzésen, ugyanis a második negyedben 18 pontos hátrányban is volt. 

Ekkora különbségről csak egy csapat tudott fordítani és győzni. A hazai Libertynek még az utolsó öt perc kezdetén is 15 pont volt az előnye. Az alapszakasz második helyén záró minneapolisi együttesben a Győr kanadai légiósa, Bridget Carleton öt pontot szerzett. A négyszeres bajnok Lynx 2017 óta először döntőzhet a WNBA-ben, míg az alapszakaszgyőztes Liberty mind az öt eddigi fináléját elvesztette – írta az MTI. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálé szombat este, magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytatódik New Yorkban.

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2024. október 11. 18:54
Sikerült olyan képet találni, amin nincs rajta Dorka. Azért ez milyen színvonal már...
sexykitty-5000108
2024. október 11. 16:45
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­k­e­­l­­d­­­ ­­a­ ­­­s­­z­­e­­x­i­­ ­­p­u­­­n­­c­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!