Hetek óta tart a botrány Szoboszlai Dominik egyetlen mozdulata miatt – fél Anglia erről beszél

2024. október 18. 13:49

Az angol sztárbíró védelmébe vette a magyar klasszist.

2024. október 18. 13:49
MARTINELLI, Gabriel; SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

Nyitókép: Szoboszlai az Arsenal ellen sem csak kereste a labdát Fotó: MTI/EPA Adam Vaughan

***

Az Arsenal szurkolói a szezon kezdete óta folymatosan duzzognak,

hiszen úgy vélik: az angol játékvezetők nem egységes felfogásban ítélkeznek, nem azonos mércével mérnek, különösen a labdát egy új játékba hozatal előtt elrúgó futballisták esetében.

Az Ágyúsok drukkerei elsősorban azt nehezményezik, hogy míg kedvenceik közül Declan Rice (a Brighton ellen), valamint Leonard Trossard (a Manchester City ellen) is labdaelrúgásért kapta meg a második sárga lapját, és ezzel a kiállítás sorsára jutottak, addig például Szoboszlai Dominik a Liverpool Nottingham Forest elleni hazai mérkőzésén – ez  találkozó elsősorban azért emlékezetes, mert e meccsen szenvedte el szezonbeli eddigi egyetlen vereségét a Mersey-parti klub – nem kapott labdaelrúgásért figyelmezetést.

Howard WEBB
Az angol futballbírók főnöke, Howard Webb kiállt Szoboszlai Dominik mellett Fotó: sportcasting.com

A fenti esetekkel kapcsolatban megszólalt Howard Webb, a korábbi világelső játékvezető, aki jelenleg az angol futballbírók főnökeként dolgozik. Az aktív pályafutása során BL-döntőt és világbajnoki finálét is dirigáló szakember elmondta: „A labdaelrúgásos esetekkel kapcsolatban arra kérjük a játékvezetőket, azt vizsgálják meg, hogy azok milyen hatással lehetnek a másik csapat játék-újraindítási lehetőségeire. Ami például Trossard és Szoboszlai esetét illeti: előbbi a Manchester City szabadrúgásánál, ráadásul 2-1-es Arsenal-vezetésnél történt” .

„Szoboszlai pedig tulajdonképpen saját csapatát hozta hátrányba azzal, hogy a 94. percben elpöccintette a labdát, ezért őrültség lett volna őt büntetni” – érvelt Webb.

Korábban egyébként a Mandiner is beszámolt erről az esetről, megjegyezve: a labdaelrúgás nem minden esetben jelent automatikus sárga lapot. A szabálykönyv úgy fogalmaz: „HA A JÁTÉKVEZETŐ MEGÍTÉLÉSE SZERINT a játék késleltetése vagy sportszerűtlenség, tehát egyértelműen az időhúzás szándékával történik a labdaelrúgás, akkor kell figyelmeztetni a játékost” 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quantum
2024. október 18. 16:13
Mindennapi clickbaitünket add meg nékünk ma Mandiner!
Fegyenc8
2024. október 18. 15:54
A fasz ki van már Szoboszlaival. Jó focista, de ennyi, nem egy Puskás szintű játékos. Felesleges felszopni minden nap.
sexykitty-5000117
2024. október 18. 15:37
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­­z­­­e­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­­c­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Color
2024. október 18. 14:50
Fél Anglia,az internet népe. Ezeket a baromságokat!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!