Hétből három – légiósaink epizódszerepben Európában

2024. október 25. 13:59

Bolla Bendegúz játszott és győzelemnek örülhetett, Csoboth Kevin és a többiek nem sok sikerélménnyel és játéklehetőséggel gazdagodtak.

2024. október 25. 13:59

Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Gian

A labdarúgó Európa-liga és Konferencia-liga csütörtöki csoportmeccsein több magyar futballista is érdekelt volt külföldi csapatában. Az El-ben a német élvonalban, a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt csapatának keretében nem volt ott a magyar-német kettős állampolgárságú, magyar utánpótlás-válogatott Fenyő Noah az RFS ellen 1–0-ra megnyert mérkőzésen. A nyáron a Ferencvárostól szerződtetett Lisztes Krisztián pedig eleve csak a második csapatnál van.

Válogatott focistáink közül Bolla Bendegúz együttese, az osztrák SK Rapid Wien házigazdaként 1–0-ra legyőzte az örményt FC Noah-t. 

A bécsieknél Bolla végigjátszotta a nem túl gólgazdag találkozót. 

A hazai szurkolók sokkal nagyobb arányú győzelemre számítottak a Rapidtól.

Nemzeti csapatunk másik támadója, Csoboth Kevin együttese, a svájci St. Gallen viszont otthon, a Kybunparkban 4–2-re kikapott csütörtökön a Fiorentinától a Konferencia-liga alapszakaszának második fordulójában. A volt újpesti csatár kezdő volt, majd a 63. percben lecserélték. Akkor még 2–2 volt a mérkőzés állása.

A kétszeres magyar válogatott Vancsa Zalán a cserepadról nézte végig, ahogy csapata, a belga KAA Gent otthon 2–1-re legyőzte a norvég Moldét. 

Lang Ádám is kerettag volt, de ő sem lépett pályára a ciprusi Omonia Nicosiában, amely 2–0-ra kikapott a skót Hearts vendégeként. Sós Bence csereként, a 73. percben lépett pályára a délvidéki Topolya SC-ben a a Legia Warszawa ellen. A TSC házigazdaként nagyon simán, 3–0-ra kikapott a lengyelektől, így továbbra is 0 pontos, akár csak a St. Gallen. Az Omonia és a Gent 3 pontos, előbbi a 16., utóbbi a 20. helyen áll. A Rapid Wien százszázalékos, 6 pontjával a 8. helyen áll a Kl tabelláján.
 

Konferencia-liga, alapszakasz, 2. forduló:

Rapid Wien-FC Noah 1-0 (1-0)

St. Gallen-Fiorentina 2-4 (1-0)

KAA Gent-Molde FK 2-1 (1-0)

Hearts FC-Omonia Nicosia 2-0 (2-0)

TSC-Legia Warszawa 0-3 (0-1)

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!