Gyászkarszalaggal lépnek pályára Van Dijkék Budapesten (VIDEÓ)

2024. október 07. 20:42

Hatalmas csapás érte a holland labdarúgást.

2024. október 07. 20:42
-

Nyitókép: AFP/Cesar Rangel

Hetvenhárom éves korában elhunyt Johan Neeskens, a hollandok kétszeres világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnoki bronzérmes labdarúgója – számolt be a szomorú hírről az MTI. A holland szövetség honlapja a megemlékezésében kitér rá, hogy Neeskens középpályásként a többi között az Ajaxban, a Barcelonában és észak-amerikai klubokban szerepelt, majd pályafutását Svájcban fejezte be. A válogatottban 49 alkalommal lépett pályára és 17 gólt szerzett többek között Johan Cruyff oldalán játszva.

Edzőként Svájcban, Ausztráliában, Spanyolországban, Hollandiában, Törökországban és a Dél-Afrikai Köztársaságban tevékenykedett. A labdarúgástól sosem távolodott el, Algériában – ahol meghalt – is a holland szövetség nemzetközi edző-továbbképző programja miatt tartózkodott.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. október 07. 20:59
A holland foci nekem mindig az élvezetes, nézőkért való szimpatikus játékot jelentette gyors (nem tükör,hanem valódi) szélsőkkel és egy jó centerrel! A világversenyeken meg általában szépen haltak meg. Neeskens korosztálya is ilyen volt!
sexykitty-5000105
2024. október 07. 20:46
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­­e­­l­­­d­­­ ­a­ ­s­­­z­­­e­x­i­ ­p­­u­n­­c­­i­­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Kotucso
2024. október 07. 20:45
Isten nyugosztalja! Nagyon bírtam,príma focista volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!