Gulácsi vagy Dibusz? Számok, tények, Tarantino

2024. október 08. 14:25

Gulácsi Péter és Dibusz Dénes 2014-ben léptek először pályára címeres mezben.

2024. október 08. 14:25
GULÁCSI Péter; DIBUSZ Dénes
Hrutka János
Hrutka János
Index

Nyitókép: MTI/EPA Hannibal Hanschke

„2021. október. Még a felszívódó lila folt jelzi a hatalmas ütést a jobb bordaív alatt. Pedig már egy hónap is eltelt. Egy testre mért, tökéletesen kivitelezett ütés: 4–0-s vereség hazai pályán az Eb-döntős Angliától. Összegörnyedni sem volt idő. Újabb két egyenes, ezúttal már állkapocsra. Albánia is kesztyűt húzott. Az Európa-bajnokságok után úgysem megy. Nincs baj! Itt a remek alkalom a javításra. Wembley Stadium, 69 380 néző. Luke Shaw iramodik meg, Jack Grealishtől vissza is kapja a labdát, majd bead. A hosszú oldalon Nagy Zsolt szoftvere számolja el a labda ívét, Raheem Sterling fejel. Gulácsi óriási bravúrral véd. 1–1, a csapat legjobbja: Gulácsi Péter.

Ezt is ajánljuk a témában

»Mondd ezt még egyszer. Mondd még egyszer, ha mered!«

Ismét októbert írunk, ezúttal az ötödik napja. Pontosan két évvel ezelőtt. Az RB Leipzig hazai pályán fogadta a skót bajnok Celtic csapatát. A 13. percben már cseréhez is készülődött Janis Blaswick, a Lipcse cserekapusa. Gulácsi Péter keresztszalagja elszakadt. A Leipzig előtt még hosszú szezon, a válogatott mögött egy sikeres Nemzetek Ligája-szereplés állt. Két barátságos mérkőzés volt még hátra. Korábban a tunkoláshoz inkább csak a serclit kapó, 2022-ben három válogatott-találkozón is jól teljesítő Dibusz Dénes pályafutása nagy lehetőségéhez és fordulathoz érkezett. Ő lett a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa.

Marco Rossi csapata veretlenül zárja a 2023-as évet. Csoportelsőként utazhat Németországba, az Európa-bajnokságra. Igaz, Magyarország nem találkozott a világranglistán előtte álló csapattal, de kit érdekel. Bárkit letámadunk, nyomás alá helyezünk, megverünk. »Csalódás lenne, ha nem jutnánk tovább a csoportból!« – MLSZ-vezető és szurkoló kéz a kézben a fellegekben jár. Mi a realitás? Ezzel valahogy úgy vagyunk, mint Móricka az ignorancia és az apátia közötti különbséggel: „nem tudom, és nem is érdekel!”

»Ezékiel 25:17. Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és jóakarat nevében átvezeti a gyöngéket a sötétség völgyén, mert Ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd Te reád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal és amazokra is, akik Testvéreim ármányos elpusztítására törnek! És majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!« – szól Quentin Tarantino híres idézete a Jules Winnfield karakterét parádésan alakító Samuel L. Jackson szájából.

Gulácsi Péter és Dibusz Dénes 2014-ben léptek először pályára címeres mezben. A Leipzig kapusa 58-szor, a ferencvárosi kedvenc 37-szer állhatott eddig a gólvonalon a válogatottban. A világranglista-helyezések alapján Gulácsi fellépéseinek a 43 százaléka erősebb csapat ellen volt. 22 százaléka barátságos mérkőzés. Dibusz 19 százalékban kapott lehetőséget erősebb csapatok ellen, 41 százalékban felkészülési találkozókon bizonyíthatott. Azonban ha jobban a mélyére akarunk nézni a számoknak, érdemes a közelmúltat górcső alá venni. 2014 és 2021 között a lipcsei kapus 36 alkalommal, az Üllői úti hálóőr 12-szer szerepelt nemzeti színekben. 2021 után azonban a számok az említett sérülésnek köszönhetően kiegyenlítődtek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2024. október 08. 16:26 Szerkesztve
Hát nem azért, de Gulácsi akkora potyagólokat kapott az EB-n mint állat.. Rendesen rossz volt nézni ahogyan a 16-oson belül még gólhátrány esetén is lazázott, gurigázott úgy, hogy 3-4 méterre volt tőle az ellenfél játékosa.. Úgyhogy hagyjuk is.. Hatalmas szerepe volt abban, hogy kiestünk az EB-n...
OrangeOrder
2024. október 08. 15:58
Biztos nagyon fasza kapus, de önként tette magát célponttá a hülye családellenes kampányolásával. Mi több, az Eb-n se mutatott semmi emlékezeteset úgy, hogy Dibusz védte ki a szerbek szemét is és jutott ki a csapattal. De ezt meghagyom Rossi Miszternek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!