Csank János: Vízválasztó lesz a bosnyák-magyar meccs

2024. október 13. 10:30

Ki kell derülnie, melyik a jobb csapat.

2024. október 13. 10:30
SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Csank János volt szövetségi kapitány szerint vízválasztó lesz a hétfői, Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzés a magyar labdarúgó-válogatott számára a Nemzetek Ligájában. „Azért tartom vízválasztónak a bosnyákok elleni meccset, mert hétfő este ki kell derülnie, melyik a jobb csapat. 

Ők elvittek egy pontot tőlünk, és ha hazai pályán is szereznek egyet ellenünk, akkor egyformák vagyunk a bosnyákokkal.

 Szeretnénk jobbak lenni nyilván, de ahhoz összesen négy pont kellene” – nyilatkozta az MTI-nek Vajtán, a Kárpát-medencei veterán labdarúgótornán a mesteredző, aki arra utalt, hogy a magyar és a bosnyák válogatott szeptember 10-én a Puskás Arénában gól nélküli döntetlent játszott egymással.

Három forduló után Bosznia-Hercegovina a tabella negyedik helyén áll egy ponttal, a magyar együttes pedig két ponttal a harmadik, ugyanis pénteken házigazdaként 1-1-re végzett Hollandiával. A vendégek a 83. percben, emberhátrányban egyenlítettek, ezért Csank elvesztett két pontként értékeli a végeredményt. 

„Nem akarok ünneprontó lenni, de minden idők leggyengébb holland váltottját láttam.

 Harmatosak voltak, és ez számomra nagy csalódás. Az első félidő szerintem minősíthetetlen volt részükről” – szögezte le a 77 éves szakember.

Példaként a negyvenedik percben elvégzett közvetett szabadrúgást említette, amit Cody Gakpo laposan rúgott – pedig minden magyar játékos a gólvonalon állt -, ráadásul oda, ahol Dibusz Dénes helyezkedett. „Körülbelül ez jellemezte most a hollandokat a rövidpasszos játékukkal. A fölállt védelem ellen a jobb szélen például nem vezettek akciókat, mert úgy döntöttek, hogy csak a bal oldalon fognak támadni” – elemezte a látottakat.

Hozzáfűzte, a magyarok úgy védekeztek, hogy a térfelük közepén volt az utolsó négy-öt emberünk, ennek ellenére a hollandok egyszer sem löbbölték be mögéjük a labdát, egyszer sem volt alkalmaztak lukra futást. Csank leszögezte, 

a magyar csapat taktikailag egyértelműen jobb volt, azt csinálta, amit kellett,

 ráadásul teljesen jól. Jól is védekezett, csak a szabadrúgásból kapott gólt kellett volna elkerülnie.

„Nálam ez hiba volt, mert a mieink a saját térfelükön elveszítették a labdát, majd a pálya közepén szabálytalankodtak, pedig nem kellett volna, mert még nem volt veszélyes a helyzet. Aztán a hollandok beívelték, és abból befejelték a gólt. 

Minden gólt hiba előz meg, de ezek olyan hibák, amit taktikusan el kell kerülni”

 – vélekedett az edző, aki 19 mérkőzésen irányította a válogatottat.

Hangsúlyozta, bár a 17. percben egy szöglet után Sallai Roland a kapufát találta el, a látottak alapján a döntetlent igazságosnak tartja.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemmondom
2024. október 13. 15:08
Láthatnánk egy olyan fotót is, ahol Nagy - Sallai - Dibusz is látható?
sexykitty-5000110
2024. október 13. 12:53
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­­k­­e­l­d­­ ­a­­ ­s­z­e­x­­i­­ ­­p­u­­n­­c­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
rorshock
2024. október 13. 12:46
"Minden gólt hiba előz meg, de ezek olyan hibák, amit taktikusan el kell kerülni” Magyarország-Jugoszlávia: 1-7 Mi volt a taktika, "mester"?
Bulldog Orange
2024. október 13. 11:46
Csank mögött az elért eredményei vannak, ja nem....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!